Komende zomer Mountainbikers voorrang op Wandelaars

Verkeersbord Mountainbikers Wandelaars

Komende zomer mountainbikers voorrang op wandelaars

Het zat er al,een tijdje aan te komen. De Mountainbike en E-Mountainbike in de bergen hebben een enorme toevlucht genomen. Vaak op de wandelpaden en wegen in de bergen was het erg druk. Ook was er veel onbegrip zowel bij de mountainbikers als wandelaars. Wie mocht daar nu zijn? Wie heeft voorrang? Een ieder deed of de weg van haar of hem was. Daar komt nu dus verandering in.

Nu de mountainbikers in de meerderheid zijn in de bergen heeft de Minister van Toerisme besloten om de mountainbikers ruim baan te geven in de bergen. Wandelaars mogen zich wel op de paden begeven maar zullen echt aan de kant moeten als er een mountainbiker voorbij komt razen. Ook mogen de wandelaars zich buiten de paden bewegen. Daar is het nog wel zo rustig.

Het was de bedoeling dat deze regel al begin april zou ingaan maar deze datum is niet haalbaar. Vanaf 1 juli gaat de nieuwe regel in en dat is dan 3 maanden na de oorspronkelijke ingangsdatum.

Door deze beslissing hoopt men dat er minder discussies komen in de bergen. Wellicht dat deze wel op facebook gaan komen. Wat vinden jullie van deze regelwijziging in de bergen? Deel je mening op facebook waar deze berichtgeving staat.

E-Mountainbike

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht