Komperdellbahn Serfaus Bouwupdate 3

Komperdellbahn Serfaus Bouwupdate 3

De nieuwe 10 persoons Gondel van de Komperdellbahn | © Seilbahn Komperdell GmbH

Komperdellbahn Serfaus Bouwupdate 3

Aan het begin van het winterseizoen 2023 – 2024 zal de nieuwe lift in gebruik worden genomen. Na een jaar uitstel begon men vorig jaar al met de bouw van de nieuwe Komperdellbahn. Eind 2023 is de 34 jaar oude 6-persoons gondel eindelijk vervangen door een moderne 10-persoonsgondel. Met een investering van 50 miljoen Euro betekent het een tweede investering van de gemeente Serfaus en Seilbahnen Komperdell GmbH. In 2019 eindigde de renovatie van de U-bahn dat 23,5 miljoen Euro koste.

Het gebied staat al jaren bekend als zeer kindvriendelijk. Bij de bouw van de nieuwe Komperdellbahn is dus ook rekening gehouden met kinderen. Om kinderen comfortabel te laten in- en uitstappen, gaat de lift in de stations zeer langzaam. En is alles uiteraard geschikt voor kinderwagens en drempelvrij.

Bouwupdate 3

Het project is al een tijdje gaande en tijd voor een update van de werkzaamheden. De voortgang verloopt bij alle drie locaties voorspoedig en zijn in volle gang zoals je kan zien in de timelaps. In het dalstation zijn de graafwerkzaamheden afgerond en is men bezig om de leidingen aan te leggen. Ook de funderingen en dergelijke is in een ver gevorderde status.

De  laatste updates zijn hieronder te vinden.

© Tonny van Hoesel
© Tonny van Hoesel

Technische data

De technische data ziet er als volgt uit (bron).

10er EUB Komperdellbahn
Type 10 persoons gondel
Fabrikant Doppelmayr
Dalstation 1.442 m
Tussenstation 1.610 m
Bergstation 1.982 m
Lengte sectie 1 566 m
Lengte sectie 2 2.075 m
Totale lengte 2.641 m
Hoogteverschil 540 m
Capaciteit fase 1 3000 pers/uur
Capaciteit definitief 3500 pers/uur
Aantal kolommen 20
Reistijd 10,5 minuten
Kosten 50 miljoen Euro
© Tonny van Hoesel
© Tonny van Hoesel

Meer informatie

Voor meer informatie ga naar de site van Serfaus Fiss Ladis en hier voor de 3D tekeningen van het dal– en bergstation. Voor alle updates ga naar de bouwblog.

Lees ook:

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×