Na het weekend komt de hittegolf terug

(foto: Albert Thibaudier via Infoplaza)

Na het weekend komt de hittegolf terug

Het is momenteel even gematigd en koel zomerweer in Oostenrijk, de afgelopen 24 uur vielen er regenbuien en waren de temperaturen vrij laag. Vandaag volgt een weersverbetering en morgen is het perfect zomerweer. Maar na het weekend keert de hittegolf weer terug in Oostenrijk en wordt het opnieuw langdurig heet zomerweer.

Vanmorgen is nog niets te merken dat de hittegolf terug komt. Het is vrijwel overal bewolkt, met uitzondering van de zuidelijke deelstaten. Zo valt er uit de bewolking af en toe een lichte bui en is het nog vrij koel. Maar rond het middaguur wordt het overal droog en vanuit het westen breekt de zon steeds vaker door. Vanmiddag krijgen we dan te maken met een wisselend weerbeeld met soms wolkenvelden en dan weer zon. Daarbij loopt de temperatuur op naar 20 graden in het oostelijke laagland tot 24 in Vorarlberg of Karinthië.

Vanavond lossen de laatste wolkenvelden op en de nacht verloopt helder en windstil. Hierdoor koelt het hard af, de minimumtemperaturen komen uit tussen de 5 en 10 graden. Echter lokaal kan het nog wat koeler worden met zelfs nachtvorst.

Morgenochtend is het in grote delen van Oostenrijk flink zonnig. Tot zeker het middaguur heeft de zon op de meeste plaatsen de overhand, tijdens de middag volgen wolkenvelden vanuit Duitsland. Maar het langst zonnig blijft het in het westen en oosten van Oostenrijk. Met maar weinig wind stijgt de temperatuur overdag naar aangename waarden tussen de 23 en 26 graden. Kortom een perfecte zomerdag, morgenavond wordt de bewolking overal dikker en in de nacht naar zondag kan een regenbui vallen.


Zondagochtend is het weer wat wisselvalliger, uit de bewolking valt af en toe een bui. Vooral in Tirol kan een stevigere bui vallen. Maar gelukkig verloopt de middag overal weer droog met geregeld de zon, wel is het een stukje frisser dan de zondag.

Na het weekend keren hogedrukgebieden terug en wordt het steeds vaker warm zomerweer. Hierdoor keert de hittegolf terug en medio komende week ligt de maxima veelal rond of boven de 30 graden. Richting de nieuwe week kan het zelfs nog wat warmer worden, dan komt de 35 graden ook weer inzicht. Bovendien blijft het vaak droog en zonnig.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Mesnerwirt Westendorf

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...