Komt de maskerplicht in Oostenrijk weer terug?

Situatie 06-10-2022, bron corona-ampel.gv.at

Komt de maskerplicht in Oostenrijk weer terug? De R zit weer in de maand en traditioneel de tijd voor snotneuzen en sinds 2 jaar COVID-19.

Zoals verwacht stijgt het aantal positieve testen weer en in Oostenrijk is men al weer bezig om te kijken welke maatregelen men zal gaan nemen. Mogelijk moeten wij ook deze winter weer een masker dragen tijdens ons verblijf in Oostenrijk, een deadline is al gesteld voor een beslissing te nemen.

Eigenlijk wilde minister van Volksgezondheid Johannes Rauch (Groenen) de Coronamaatregelen alleen aanscherpen als de situatie in de ziekenhuizen zou escaleren. Zaterdag veranderde hij van gedachten door de aanbeveling van de Gecko om de FFP2-maskerplicht opnieuw in te voeren: Hij overwoog het, zei Rauch. De ontwikkeling van de komende dagen is beslissend – als het zo doorgaat als de afgelopen tijd, “komen we op het punt dat we moeten handelen.”

23 oktober

De deadline is bekend, uiterlijk 23 oktober wil het ministerie van Volksgezondheid een besluit nemen. De Nationale Crisiscoördinatie (Gecko) is er al uit en heeft een aanbeveling gedaan om met name in het openbaar vervoer en binnenhuis (winkels, kantoren e.d.) een FFP2 masker te dragen.

Hintertux Gletsjer

Ook weer mondkapjes in de skiliften????

De voorzitster van Die Grünen Sigrid Maurer maakte in een interview bij Puls24 bekend dat de maskerplicht binnenshuis, in het openbaar vervoer en ook in de levensmiddelenhandel terugkomt.

Viroloog en Gecko-lid Andreas Bergthaler zei dat het dragen van een masker de mildste manier was “om te voorkomen dat de ziekenhuizen opnieuw overbelast raken”. Anderzijds sprak de brancheorganisatie zich maandag uit tegen de herinvoering van een maskervereiste in de levensmiddelenhandel – ook om economische redenen. Je kampt met personeelstekorten. “De invoering van een maskervereiste zou voor veel werknemers de laatste druppel zijn”, aldus Rainer Will, directeur van de brancheorganisatie.

Uit onderzoek zou blijken dat retail geen corona-hotspot is.

Corona cijfers

De huidige cijfers (10-10-2022) zien er als volgt uit:

Positieve testen (10-10-2022) 8.704
Positieve testen (09-10-2022) 8.299
7-daagse incidentie 1.082,1
Aantal in ziekenhuis (tov dag ervoor) 1.985 (+122 (+6,5%))
Aantal op IC (tov dag ervoor) 80 (-10 (-11,1%))

Meer informatie ga naar orf.at, lees ook onze liveblog. De huidige maatregelen zijn hier te lezen.

Bron: oe24.at, oe24.at

Van den Berg Sport skischoen op maat

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds FANtastisch Oostenrijk heeft 2 facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×