Komt de verbinding tussen Pitztal en Sölden er wel?

Pitztal Ötztal

Het project ©pitztal-oetztal.tirol

Komt de verbinding tussen Pitztal en Sölden er wel? De verbinding tussen beide gebieden staat al een tijdje op de planning maar of dit er ooit komt is nog de vraag.

Er wordt al jaren gepraat over een verbinding tussen Sölden en het Pitztal. De definitieve beslissing zal waarschijnlijk deze zomer genomen worden. Of de verbinding er komt is alles behalve zeker. De vervanging van het treintje naar de Pitztaler Gletscher lijkt eerder te komen.

Dit ongeveer 120 miljoen euro kostende project stuit op veel verzet. De Oostenrijkse Alpenbond, natuurliefhebbers en het Wereld Natuur Fonds willen er alles aan doen om de samensmelting te voorkomen. De geplande fusie zou volgens deze organisaties “het natuurlijke evenwicht blijvend verstoren”.

Grabkogl Oost West Ötztal Pitztal

Grabkogl Oost West Ötztal Pitztal ©pitztal-oetztal.tirol

Gletscher Express vervangen

De eerste plannen stammen al uit 2016 en is inmiddels meerdere malen vertraagd. De onderhandelingen waren in 2020 al gestaakt inmiddels had het Pitztal al verzocht om de termijn voor het plan te verlengen. Echter loopt deze termijn in augustus af.

Door alle vertragingen heeft volgens de burgemeester van Sankt Leonhard im Pitztal een ander project de prioriteit. Hij heeft het in een verklaring over het vervangen van de Gletscher Express. Dit treintje zou vervangen moeten worden door een nieuwe lift die de wintersporters sneller en comfortabeler naar boven brengt. Ook heeft het project waarbij het Pitztal en Sölden samen gaan geen toekomst meer.

Volgens de burgermeester zou er een ander plan moeten komen.

Aan de andere kant is de wens voor een verbinding met het Pitztal nog altijd groot aldus bedrijfsleider Jakob Falkner van de Söldense Bergbahnen. Hij zegt echter niks meer vanuit het Pitztal te hebben vernomen en als het Pitztal nu duidelijk ‘nee’ zegt is het wat hem betreft einde verhaal.

Eerdere berichtgeving over dit plan.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...