Komt de winter snel weer terug na dip?

Tiefenbachgletsjer 18-11-2023

Tiefenbachgletsjer 18-11-2023

Komt de winter snel weer terug na dip?

Zondag was het een trieste dag en ook op maandag viel op veel plekken water. Maar komt de winter weer snel terug? Zeker in aanloop naar de diverse openingen van de skigebieden is dat wel te hopen.

Maar vandaag is het nog een wisselvallige dag waarbij het minder mild wordt. De wolken zullen overheersen van waaruit in de ochtend het nodige aan neerslag zal vallen. Door de lage temperaturen kan lokaal de regen aanvriezen.

In de loop van de dag zal aan de noordkant van de Alpen de neerslag frequenter worden met een dalende sneeuwgrens. Deze grens zal uiteindelijk tussen de 1000 en 1400 meter uitkomen en zal in de avond verder dalen. In het oosten zal het grotendeels droog blijven.

Maximum ligt vandaag tussen de 5 en 10 graden.

Morgen wordt het kouder met het nodige aan neerslag. Aan de gehele noordkant van de Alpen en ook in het oosten van het land zal het bewolkt zijn en valt met name in de eerste uren veel regen of sneeuw. Alles tussen de 400 en 900 meter zal vallen als sneeuw wat veel dalen wit zal gaan kleuren.

Het weer is gunstig in het zuiden, waar de resterende bewolking en mistvelden in de loop van de dag optrekken en er zeer zonnig weer heerst. De wind uit het noordwesten tot noordoosten is zwak tot matig met een maximumtemperaturen tussen de 1 en 10 graden. Hoogste temperaturen zijn in het zuidoosten te vinden.
Sneeuwgrens 21-11-2023

Verdere trend

Donderdag beloofd een mooie dag te worden met veel zon. Lokaal begint de dag met mist dit lost snel op zodra de zon erbij komt. In het noordoosten kunnen enkele wolkenvelden voorbij drijven, hier kan lokaal een bui uit vallen.

De maximum temperatuur ligt tussen de 3 en 10 graden met een stevige tot krachtige westenwind.

Vrijdag komt de neerslag weer terug maar ook de zon zal zich af en toe laten zien. De neerslag verspreidt zich vanuit het noorden met een sneeuwgrens tussen de 700 en 1300 meter. Er staat een stevige tot stormachtige westenwind.

Maximum ligt tussen de 2 en 12 graden.

Hoe het verder verloopt lees je morgen.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×