Komt de winter weer terug?

Saalbach 2-03-2021

Saalbach gistermiddag goed te zien dat de hoge temperaturen haar werk doet.

Komt de winter weer terug? Hierop kunnen wij kort zijn, nee deze komt voorlopig niet terug. Oostenrijk gaat na een dipje verder in de lentemodus.

Dat er sneeuw gaat vallen is vandaag niet te zien met maximale temperaturen tussen de 9 en 17 graden met een hoop zon is het niet bepaald winter. De dag begint met mistvelden in Opper- en Neder-Oostenrijk, in Wenen en in Noord-Burgenland maar deze zullen snel oplossen. Buiten de mistige gebieden zal de zon schijnen, alleen in het westen kan stof uit de Sahara de lucht gedeeltelijk vertroebelen. Op 2000 meter wordt het iets frisser met een maximum van ongeveer 5 graden.

Morgen zal, nadat lokaal mistvelden zijn verdwenen, de zon in grote delen van het land tijdelijk weer schijnen vooral in het zuiden. Maar al snel zullen wolken de overhand krijgen en zullen tegen de avond de eerste regenbuien vallen ten noorden van de Alpenhoofdkam. De wind uit het westen is krachtig waardoor de temperaturen op zullen lopen naar een maximum van 11 tot zelfs 20 graden. Het warmst zal het in het zuidoosten worden, op 2000 meter ligt dit tussen de 0 en 4 graden.

Temperatuur Sölden op ca 1500 meter.

Vrijdag zal het overwegend bewolkt zijn door het passeren van een koufront, dit betekent dat in het noorden en noordoosten de hele dag dichte wolken de overhand hebben waaruit het soms regent of sneeuwt. De sneeuwgrens ligt in het noorden en noordoosten op ongeveer 500 meter verder richting het westen ligt dit tussen de 1000 en 1400 meter.

In het zuiden en zuidoosten zijn slechts enkele regenbuien te verwachten, waarbij de zon af en toe opduikt. In het noorden en oosten is er matige tot stevige noordenwind, De maximale dagtemperaturen liggen tussen de 2 tot 12 graden, met de hoogste waarden in het zuiden. In het noorden en oosten koelt het overdag af.

Temperatuur Saalbach op ca 1500 meter

Het weekend zal het iets koeler verlopen dan dat we de afgelopen dagen gewent waren, of dit doorzet valt nog te bezien.

Morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...