Komt er sneeuw met de Hahnenkammrennen?

Hahnenkamm

Weerman Jeroen heeft even geen tijd om een weerbericht te schrijven, omdat hij onderweg is naar Oostenrijk. Komende week zal hij dan live vanuit Oostenrijk over het weerberichten. Vandaag verzorgt vervangweerman Roel het weer voor jullie. Omdat komend weekend weer de beroemde Hahnenkammrennen zijn, zal in dit weerbericht speciaal hier aandacht aan worden besteed. Vliegen de skiërs in de stralende zon met 100 km/h naar beneden of wordt het diepsneeuwskiën?

Allereerst het weer voor vandaag. Het is vanochtend goed koud, met temperaturen van rond de min 10 graden. De dag begint met een klein beetje zon, maar al snel wordt het bewolkt. In het Vorarlberg kan het zelfs lichtjes sneeuwen. In Tirol kan de zon ’s middags af en toe nog doorkomen. Het wordt dus vandaag warm aankleden en vroeg skiën.

Vrijdag: De Super-G

Vrijdag staat in Kitzbühel de Super-G op het programma. De zon zullen we morgen waarschijnlijk niet gaan zien. Het zal de hele dag bewolkt zijn. De dag begint met lichte sneeuwval, die in de loop van de ochtend zal stoppen. Het blijft nog steeds goed koud. Dat is goed voor de piste, want die moet voor de race zo hard mogelijk zijn. Hopelijk zal de sneeuw niet voor te veel problemen zorgen.

Zaterdag: De Streif

Kitzbühel Hahnenkamm

Gaan we hem in z’n totale lengte zien of niet? Het is ieder jaar altijd maar weer de vraag. De afgelopen jaren is de Hahenkammafdaling niet vaak bij het starthuis begonnen. Het is moeilijk te zeggen wat de weersomstandigheden zaterdag zijn, omdat het nog alle kanten op kan gaan. Eerst leek het er nog op, dat er een lichte opklaring was tussen alle bewolking, maar waarschijnlijk wordt dit toch bewolking met lichte sneeuwval. Het kan nog alle kanten op, maar ik zie het somber in. laten we in ieder geval duimen voor een wedstrijd waarbij de hele afdaling wordt geskied.

Zondag: De slalom op de Ganslernhang

Ook zondag zullen we waarschijnlijk met sneeuwval te maken krijgen, maar dat de hele dag. De dag begint met lichte sneeuwval en deze zal ’s middags overgaan in matige sneeuwval. De atleten zullen de eerste ronde dus goed hun best moeten doen.

Van zondag op maandag zal het waarschijnlijk wat serieuzer gaan sneeuwen. De rest van volgende week is nog onzeker; het kan zon met lichte bewolking zijn of lichte sneeuwval.

Laten we hopen op een mooi wedstrijdweekend!

Vervangweerman Roel

Kitzbühel Hahnenkammrennen Hahnenkamm Streif

p.s. Eric heeft het de Streif deze week voor ons verkend. Kijk de video HIER

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...