Komt er weer een afkoeling dit weekend?

Komt er weer een afkoeling dit weekend? Na een aantal dagen van mooi weer behalve in het oosten is de kans aanwezig dat in het weekend afkoeling komt.

Van een mogelijke afkoeling is vandaag nog niets van te merken, de zomer komt langzaam overal terug. Het wordt warmer en zelfs het oosten krijgt meer de zon te zien. Toch blijft het onstabiel met kans op een lokale onweersbui met name in het noorden en noordoosten. Van Salzburg naar het westen daarentegen zal de zon de hele dag de overhand hebben en zullen zich slechts enkele ongevaarlijke stapelwolken vormen. Er waait een zwak tot matig wind uit het noordwest tot oost. De maximum temperaturen liggen vandaag tussen de  21 en 29 graden.

Morgen is er weer een tweedeling maar het wordt steeds benauwder. In het oosten pakken wolken zich steeds vaker samen waar vanaf de ochtend weer onweersbuien uit vallen. Met name Neder-Karinthië, Stiermarken en het zuiden van Burgenland zullen weer het nodige aan onweersbuien gaan verwerken. In het westen schijnt de zon weer vol op maar het zal niet geheel onbewolkt zijn. Er waait een matige wind uit het noorden tot noordoosten en de temperaturen bereiken een maximun van 24 tot 30 graden.

Weekend afkoeling?

Vrijdag droog in het oosten en westen van het land met zon. In de namiddag zal het opnieuw bewolkt worden waaruit een paar regen- en onweersbuien kunnen vallen vooral in de bergachtige en heuvelachtige gebieden. Elders schijnt de zon en wordt het warm. Het is ook behoorlijk benauwd met een maximum tussen de 24 en 30 graden. Zaterdag begint droog met een paar mistbanken in de inneralpin, elders overheerst de zon. Vanaf de middag meer bewolking waaruit het nodige aan regen- en onweersbuien zullen vallen.  Maximum ligt tussen de 23 en 30 graden.

Het is warm op zondag en overal zal de zon te zien zijn. Aanvankelijk start de dag met mistvelden en er zijn zeker nog plaatsen waar de restanten zijn van de nachtelijke onweersbuien. In de middag meer bewolking, ook is het benauwd en nemen buien en onweersbuien weer toe. De maximale waarden: 24 tot 30 graden.

Morgen weer meer weer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weersverwachting per streek:Chalet.nl grote banner 900-600

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...