Komt na een dipje de goldener herbst?

Zell am See Herfst

Een mooie periode komt er aan, maar of dit al snel komt…..

Komt na een dipje de goldener herbst?

De goldener herbst, indian summer of zoals wij in Nederland zeggen de oudewijvenzomer is een mooie periode.

Deze periode loopt van eind september tot ongeveer half november en tijdens deze periode kan het nog zomerachtig weer worden. Of het de komende dagen die kant op gaat is nog onzeker maar wat warmer gaat het wel worden. In ieder geval tot en met donderdag.

Maar vandaag is het nog herfstachtig met veel bewolking en het nodige aan neerslag, Tussen de 1500 en 2300 meter zal de regen als sneeuwvallen met een maximum tussen de -1 in het oosten tot 7 graden richting het westen. Door een matige wind uit het noorden wordt het vandaag niet warmer dan 11 tot 18 graden.

nazomer

Morgen is er wederom veel bewolking en hangt er mist over enkele dalen. Er kan van het Bregenzerwald tot aan het Salzkammergut lokaal regen vallen wat boven de 1700 meter weer als sneeuw valt. Voor de rest blijft het overwegend droog en zal de zon een paar uur gaan schijnen.

Met een wind uit het noordoosten tot noordwesten stijgt het maximum niet verder dan 11 tot 17 graden, op 2000 meter zal het iet warmer worden dan -1 tot 7 graden.

nazomer

Verdere trend

Woensdag enkele wolkenvelden in het oosten met een levendige wind uit het noorden, de zon zal ook er doorkomen en het blijft overal droog. Op de laatste dag van de astronomische zomer wordt het niet warmer dan 12 tot 20 graden. De astronomische herfst begint vanavond om 21:21 uur.

nazomer

Donderdag wordt het een mooie dag waarbij de hele dag de zon te zien is. De dag kan beginnen met mist maar maar na een koude start van de dag wordt het toch nog 17 tot 23 graden. Vrijdag zorgt een westelijke stroming voor uitgebreide wolkenvelden in het noorden en oosten waar regen uit kan vallen. Later op de dag zal de zon zich laten zien. Maximum ligt tussen de 13 tot 20 graden maar in het zuiden en westen kan dit nog stijgen naar 23 of 24 graden.

Hoe alles verloopt morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Chaletnl-banner-900x600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht