Königstour van Maria Alm tot Muhlbach en retour

Maria Alm Laura de Boer

Königstour van Maria Alm tot Muhlbach en retour

De Königstour in het skigebied Hochkönig heeft zijn naam echt verdiend, deze skitour kan in één adem genoemd worden met de Sella Ronda of de Weissen Ring. Wat de skiër hier te bieden heeft, is ronduit adembenemend: zes bergtoppen, 35 aaneengesloten pistekilometers en een hoogteverschil van 7.500 meter. Elk gebied heeft een fantastisch Alpenpanorama met uitzicht op de Hochkönig en het Steinerne Meer.

Belangrijkste details van de koninklijke tour

  •  6 bergtoppen
  •  35 kilometer piste
  •  7.500 meter hoogtemeters
  •  aaneengesloten verbindingen (zie ook de video hieronder)
  •  Adembenemend panorama

Het skigebied Hochkönig in slecht één dag

Je kunt de Koningstocht overal starten, het maakt niet uit of je startpunt Maria Alm, Mühlbach of Dienten is. De uitstekend bewegwijzerde pistes leiden je gemakkelijk langs de bergtoppen van de  Königstour.

De gehele tocht is gemarkeerd met gele of oranje richtingspijlen. Op de overzichtskaart kunt je een eerste indruk krijgen. De pistekaart voor de Königstour is gratis verkrijgbaar bij alle kassa’s.

Wij zouden deze tocht graag binnenkort maken maar het wachten is op sneeuwval… als dat dit winterseizoen nog gaat komen dan staat deze tocht als nummer 1 op ons lijstje.

Hoch König Maria Alm

Meer info vind je HIER.

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...