Koning Thialf laat nog 1x z’n tanden zien

Koning Thialf laat nog 1x z’n tanden zien. Gisteren was het nog fraai in de Alpen. Je denkt bij het bovenstaande plaatje gelijk aan het sprookje van Sneeuwwitje. Tenminste ik wel. Spiegeltje spiegeltje….! Wat een plaatje uit Zell am See Kaprun. Windstil, kraakhelder en lekker zacht. Vorige week deed ik nog de dalafdaling bij de AreitExpress aan de linkerkant van de Schmitten. Wat een ellende was dat. Dikke bulten zachte sneeuw en niet doorheen te komen. Maar ja….Das war einmal. Nu is alles gesloten en er komt nog 1x een “Wintereinbruch”.

We trappen af met de pluim. De 1e zwarte pijl is de pijl met de regen. De 2e zwarte pijl is de pijl met de sneeuw. Eerst blijft de temperatuur op een zacht niveau en heeft de eerste neerslagpiek nog veel warmte in z’n kielzog vandaag.

Veel neerslag en slechts sneeuw boven de 1600 meter. In de loop van de dag neemt de neerslag iets af en daalt de temperatuur. De wind gaat toenemen en komt eerst uit het westen maar ruimt in de avond naar het noordwesten. Op de toppen kan de de wind vlagerig zijn. Normaal zou ik zeggen dat diverse liften wel eens gesloten zouden kunnen worden. Maar ja……alles is dit seizoen ff anders.

In de loop van zaterdag op zondag neemt de temperatuur af en komt het koufront door. In de ochtend van zondag neemt de neerslagintensiteit toe en laat Koning Thialf nog 1x z’n tanden zien. Erg leuk maar wat hebben we eraan. Genoeg geklaagd. Het is niet anders.

Na maandag komen de Alpen wederom onder invloed van hoge druk. Kaiserwetter tot en met vrijdag is gegarandeerd. Een wolkenflart mag de pret niet drukken. Na donderdag wordt het dan weer aanmerkelijk zachter.

Volgend weekend gaan de temperaturen richting de 20°C en kan er ook weer wat neerslag vallen. Laat het maar lekker lente worden. Opzouten met het Corona virus en zo snel mogelijk weer terug naar de Alpen om te genieten.

Nogmaals de pluim maar nu met de focus op de blauwe en rode pijlen. Eerst een ineenstorting van de temperatuur met lekkere sneeuw op zondag. Daarna oplopende temperaturen zonder neerslag en veel zon. Vanaf volgend weekend wederom wat neerslag signalen en flink zachter. Ja, de Alpen nemen afscheid van de winter en stormen volop richting de lente……na woensdag.

Fijn weekend

Ronaldo

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...