Koning Winter deelt nog één flinke klap uit.

Weerbericht: Koning Winter deelt nog één flinke klap uit.

In de volksmond heet hij “Koning Winter”, maar daarvan hebben we weinig gezien de laatste maanden. Deze zogenaamde Koning had zijn wintertent veelal niet opgeslagen in West Europa. Net nu het er allemaal niet meer toe doet wordt er nog een koude zweepslag uitgedeeld, met veel wind, veel neerslag en een lage SVG. De details:

ZATERDAG:

De dag begint hier en daar best nog vriendelijk en zeer zacht. Rond het middaguur is het op 1500 meter nog in een groot deel van Oostenrijk zo’n 8°c. Maar vanuit het noordwesten komt een fors koufront opzetten. Eerst zal daar regen opzitten maar zodra het koufront in de middag doorkomt dan stort de temperatuur ineen. De regen gaat over in sneeuw en de sneeuwvalgrens komt ergens rond de 600 meter te liggen. Daarbij trekt de wind ook nog eens aan. Veel wind en sneeuw kan tot sneeuw verwaaiingen leiden. Tegen de avond kan het flink tekeer gaan met problemen voor het verkeer.

ZONDAG:

De Alpen zijn in de ban van sneeuw en kou. De zweepslag van Koning Winter is aangekomen en het litteken is te zien door middel van de sneeuw die er achter wordt gelaten.  Goed voor de vakantiegangers die met Pasen nog een paar dagen richting de Alpen reizen? Hmmm… daar kijken we straks ook even naar. Eerst de winterse zondag maar even doorkomen. De wind is namelijk stevig uit noordwest. De sneeuw is onverminderd aanwezig en de sneeuwvalgrens pendelt tussen 600 en 1000 meter. Tegen de avond wordt het vanuit het westen wat droger, als eerste in Vorarlberg. Maar in Steiermark en Salzburgerland kan het nog de hele nacht doorsneeuwen. Alle deelstaten krijgen met sneeuw te maken dus ook de zuidelijke.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Ondanks de ferme winterse uithaal dit weekend is er geen vervolg op het koude weer. Met één oog naar de Pasen kijkend vermoed ik dat de sneeuw die er op zaterdag en zondag valt, op dinsdag wederom vakkundig weggespoeld wordt. Maandag is een overgangsdag. Het wordt alweer aanzienlijk warmer maar het blijft wel droog en de zon komt lekker tevoorschijn. De wind draait naar het zuidwesten en vanuit die hoek wordt zachte en vochtige lucht aangevoerd. De zuidelijk Alpenboog krijgt nogmaals een klap neerslag te verwerken. Daardoor wordt het aan de zuidkant van de Alpen regenachtig (SVG rond 1700 meter) en komt er aan de noordkant een dikke zuidföhn te staan. De vorstgrens gaat ten noorden van de Alpenboog boven de 3000 uitkomen. Ook woensdag is hetzelfde beeld. Regen in het zuiden en warmte in het noorden. Volgend weekend is het Pasen, dus de gletsjer is dan de beste optie.

Fijn weekend!

Ronaldo

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...