Koning winter is even op skivakantie

Obertauern 18-12-2023 0410

Obertauern by night

Koning winter is even op skivakantie.

Het begon goed met de winter in Oostenrijk, maar van diep winterse temperaturen is voorlopig niet veel meer van over.

Het lijkt wel of Koning Winter zelf ook even op skivakantie is. Ondanks de wat hogere temperaturen zal het vandaag genieten zijn met veel zon. Het hogedrukgebied zorgt voor een dag vol zon met een zwakke tot matige wind uit het westen tot zuidwesten. De dag begint lokaal met mist en over de gehele dag kunnen er wolken overdrijven. Uit de bewolking zal overigens geen neerslag uitvallen.

Het wordt maximaal 3 tot lokaal 13 graden in het oosten. Het maximum rond de 1500 meter ligt tussen de 4 en 8 graden, wat ook vrij hoog is voor de tijd van het jaar. Gelukkig zijn de dauwpunten laag, zon niet op volle sterkte en er valt geen neerslag waardoor er weinig sneeuw zal wegsmelten.

Morgen wordt het een overwegend bewolkte dag dankzij een westelijke stroming. Vanuit de bewolking zal af en toe neerslag uit gaan vallen. De sneeuwgrens daalt gelukkig wel en zal tussen de 600 en 1200 meter uitkomen. Toch zal ook de zon te zien zijn ook al zal de bewolking overheersen.

De wind zal krachtig zijn uit diverse windrichtingen. Maximum temperaturen liggen tussen de 1 en 9 graden. Op ongeveer 1500 meter zal het uitkomen tussen de min 4 en plus 4 graden.

Richting de feestdagen

Donderdag weer een dag met bewolking, soms de zon en het nodige aan neerslag. De sneeuwgrens ligt tussen de 600 en 1800 in het zuidoosten. De wind is matig tot krachtig uit het westen . Maximum ligt tussen de 1 en 10 graden.

Vrijdag wordt het onstuiming en bereikt de westenwind zelfs storm- of orkaankracht. De gehele dag zullen er regen- en sneeuwbuien vallen met een sneeuwgrens tussen de 400 tot 1400 meter in het zuiden. Maximumtemperaturen liggen tussen de 2 en 10 graden.

De kans op een westenwind met storm- tot  orkaankracht is ook zaterdag mogelijk. De dag begint met sneeuw boven de 900 tot 1300 meter. Het zal iets milder worden met een maximum tussen de 4 en 14 graden.

Ook zondag waait er weer een stormachtige wind uit het westen. Vanaf het begin van de dag is het overwegend bewolkt en valt er in het westen en noorden regen. De sneeuwgrens ligt tussen de 900 tot 1700 meter. De temperaturen bereiken een maximale waarde van 4 tot 14 graden.

Hoe het allemaal zal gaan verlopen richting de kerstdagen is nog niet 100% zeker.

Morgen meer weer vanuit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×