Koning Winter is terug met veel sneeuw

Koning Winter is terug met veel sneeuw

Hevige sneeuwval. Saalbach Kohlmais 27-03-2023

Koning Winter is terug met veel sneeuw. Vele dalen in de skigebieden zijn weer wit en dat is leuk voor het plaatje.

Het is lente maar dat betekent nog niet dat de zon meer te zien zal zijn en dat de temperaturen stijgen. Daarover kunnen de mensen in Oostenrijk en met name in het Alpengebied over mee praten. Sinds gisteren is Koning Winter weer op bezoek.

Ook vandaag is hij er samen met Frau Holle en dat levert al mooie plaatjes op. De groene dalen zijn weer wit en ook vandaag zal er een vers laagje bij komen. Net als gisteren staat er een krachtige tot stormachtige noordwestenwind. Het zal een wisselende dag worden met wolkenvelden en zon. Van Salzburgerland tot Neder-Oostenrijk en Burgenland zal de dag beginnen met neerslag in de vorm van sneeuw. Met een sneeuwgrens tot 700 meter zal alles er onder vallen als regen maar is ijzel niet uitgesloten dus oppassen.

Droog en zonnig wordt het van Vorarlberg tot Karinthië.

Het is koud voor het tijd van het jaar met een maximum tussen de 1 en 10 graden.

Morgen wordt het een overwegend bewolkte dag met neerslag. De sneeuwgrens ligt tussen de 1000 en 1400 meter. Maximum ligt tussen de 4 en 14 graden met een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot westen.

Hoe het verder gaat verlopen en hoelang Koning Winter nog blijft? Morgen weer meer weer uit Oostenrijk.

De  groeten,

Reserveweerman Michel

ChaletsPlus Banner Groot

Van den Berg Sport skischoen op maat

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft 2 facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...