Koning winter nog lang niet vertrokken

Kleinbergalm Filzmoos

Kleinbergalm Filzmoos

Koning winter nog lang niet vertrokken

De komende week zal het nog koud zijn in Oostenrijk, ook Frau Holle komt zo nu en dan langs.

Het blijft de komende dagen winters zo ook vandaag. De ochtend begint met temperaturen rond de -10. Vanuit het zuidoosten komt er een storing het land binnen dat vooral in Neder-Oostenrijk, Wenen en het noorden van Burgenland zorgt voor sneeuwval. Tegen de avond zal de neerslag via het noordoosten het land uit gaan en zal het overal droog worden.
Sneeuwval zondag 22-01 12 uur
In het westen en zuidwesten blijft het droog en kan de zon lokaal nog te zien zijn. De wind is stevig komt uit het noordwesten. Na een frisse start van de dag stijgt het uiteindelijk naar maximaal -2 tot 3 graden.

Maandag begint droog maar al snel trekken de eerste sneeuwbuien het land binnen. In het begin sneeuwt het tot op lage hoogtes al snel loopt de sneeuwgrens op tot 300 tot 900 meter. Het zwaartepunt van de neerslag ligt in het zuiden en zuidoosten in de overige delen van het land blijft het overwegend droog. De zon zal ook te zien zijn maar dat alleen in het Vorarlberg en Tirol. Er waait een stevige tot harde wind uit het noorden met maximum temperaturen tussen de -3 en plus 5 graden.
Sneeuwval maandag 23-01 12 uur
Op dinsdag wordt het iets milder en valt in het zuiden en zuidoosten weer sneeuw maar ook regen. Terwijl in het westen de zon te zien zal zijn zal het oosten en noorden bewolkt blijven. De wind is matig en komst uit het noorden tot oosten. Maximum zal deze dag tussen de 0 en 6 graden liggen.

Hoe het verder verloopt, morgen weer meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...