Koning winter regeert: strenge vorst

Koning winter regeert: strenge vorst

Koning winter regeert, na de sneeuwval van de afgelopen 2 dagen breken nu een aantal drogere dagen met strenge vorst aan. Een zwak hogedrukgebied zorgt voor stabiele condities.

Vanmorgen sneeuwt het eerst nog eventjes flink door langs de noordkant. Her en der kan sinds gisteravond nog eens 20 tot 40 centimeter sneeuw gevallen zijn. Ook vanmiddag is een laatste sneeuwbui nog mogelijk maar vooral in Tirol en aan de zuidkant hebben de droge perioden de overhand. Af en toe breekt de zon door en het is ‘knackig kalt’. Op 2000 meter vriest het overdag maar liefst 13 graden. Daarbij staat in de bergen een stormachtige noordenwind.

Vanavond en vannacht klaart het breed op en daalt de temperatuur snel. De hoofdmodellen komen met minima van -15 of -16 in de dalen. Lokaal kan daar nog makkelijk 5 tot 10 graden afgehaald worden. Wellicht is dit de koudste nacht van de winter 2020 2021.

Morgen en vrijdag heeft het zonnige weer de overhand. Helemaal strak blauw zal de lucht niet worden, het hoog is namelijk vochtig en niet krachtig genoeg. Echter het is wel koud en met 10 graden vorst overdag op 1500 meter erg koud. Kleed je dus goed aan!

Richting de zondag maar vooral de maandag zien we een lagedrukgebied dichterbij komen. Ondanks dat dit laag vanuit het westen komt, is de temperatuur wel laag genoeg voor al sneeuw in eigen land. Eenmaal bij Oostenrijk aangekomen zorgt het voor wat lichte sneeuwval. Meer dan 20 cm verwacht ik momenteel niet uit dit systeem. Maar elke centimeter is natuurlijk welkom!

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht