Koningsdag met oranjezonnetje in Oostenrijk

Kaiserwetter vlag

Waar schijnt vandaag het oranjezonnetje in Oostenrijk?

Koningsdag met oranjezonnetje in Oostenrijk

In Nederland wordt vandaag Koningsdag gevierd, en vooral deze ochtend schijnt de zon op veel plaatsen uitbundig. Maar ook in Oostenrijk is regionaal het oranjezonnetje goed van de partij.

Vanmorgen schijnt het oranjezonnetje deze Koningsdag in vooral Vorarlberg, Tirol en delen van Karinthië. Wel start de dag vrij fris en koel, maar het zonnetje laat de temperatuur al wel snel stijgen. Meer bewolking komt voor in de overige deelstaten voor, regionaal is het zelfs volledig bewolkt. Gelukkig trekt deze bewolking langzaam door richting oosten en komt overal het zonnetje wel even tevoorschijn. Vanmiddag ontstaan ook stapelwolken waardoor het weerbeeld wisselend is, maar gelukkig blijft het droog. Het wordt maximaal 14 tot 19 graden.

Vanavond en komende nacht is het vrij helder. In dalen met weinig wind koelt het hard af en kan het tot lichte vorst komen. Tegen de ochtend raakt het bewolkt en volgt een actieve storing.

Morgen krijgt Oostenrijk te maken met een heel ander weerbeeld dan op Koningsdag. Een storing trekt van west naar oost over en zorgt voor flinke regenbuien. Vooral langs de noordkant is het van tijd tot tijd nat, rond en ten zuiden van de hoofdkam is het ook vaker droog. Koud is het tussendoor niet, bij droge momenten kan het kwik oplopen naar 14 tot 17 graden.

Zaterdag volgt rustig en kalm lenteweer. Oostenrijk ligt tussen een tweetal storingen in en overal is het lange tijd droog en zonnig. Ook is het zacht met maximaal 17 tot 22 graden, een temperatuur die prima past bij eind april. Later op de dag en avond volgt een storing met regen.

Zondag verloopt bewolkt en regenachtig. Opnieuw trekt een storing van west naar oost over. Ook na het weekend blijft het wisselvallig en gaat de temperatuur geleidelijk iets naar beneden. Kortom nog even geen stabiel lenteweer.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×