Kort samengevat Koud, Nat, Winters en Mild

Kaprun Kitzsteinhorn 4 nov 2019 herfst

Kort samengevat Koud, Nat, Winters en Mild

Het wordt vandaag koud en nat en in sommige dalen is het winters!

In de ochtend regent of sneeuwt en dat kan best behoorlijk zijn in Salzburg, in het westen van Obersteiermark, Karinthië, Oost-Tirol en in het Tiroolse Unterland. De sneeuwvalgrens ligt aan de noordalpen tussen de 600 en 1200 meter, in het oosten en zuiden alleen boven de 1300 tot 2100 meter. In de namiddag wordt het vanuit het westen steeds droger, maar er zijn nog enkele buien, vooral ten oosten van St. Pölten en Klagenfurt. In Vorarlberg en Tirol kan het vanaf het middaguur opklaren met een beetje zon. Er staat een matige noordwestenwind, aanvankelijk vrij krachtig in het oosten en zuiden. De temperaturen komen meestal niet boven de 5 tot 12 graden uit. Alleen in het zuidoosten is het maximaal 15 graden. Op een hoogte van 2000 meter is het  min 2 tot plus 3 graden.

Woensdag, In het grootste deel van Oostenrijk is het af en toe zonnig en voor eind oktober wordt het erg mild. Ook gaat er weer mist voorkomen,  bijvoorbeeld in het Donaugebied maar zeker ook in het zuiden. Het is ook bewolkt. In Vorarlberg tot Oberösterreich is de bewolking zo dik dat er regen uit kan vallen. De wind is slechts zwak tot matig. In de ochtend is het koud en in de bergen kan het zeker tot vorst komen. Tegen de middag lopen de temperaturen op tot 11 à 17 graden. Op een hoogte van 2000 meter bij 4 graden.

Donderdag is overwegend bewolkt en vooral langs de noordkant van de Alpen en in het oosten regent het af en toe. Sneeuw valt alleen op de bergen boven de 1500 tot 1800 meter. Droog weer en wat zon kun je verwachten in het zuiden. Op de bergen kan een behoorlijke wind komen te staan. Temperaturen lopen op naar 7 tot 13 graden, in het zuidoosten zelfs tot 17 graden.

Vrijdag regent het van Salzburg tot Noord-Burgenland en staat er een stevige westenwind. In het westen trekt de regen in de ochtend weg en komt de zon erbij. Maximum temperatuur gaat naar 10 tot 14 graden.

Hoe het er het weekend uitgaat zien dat bekijken we morgen weer.

Weer Oostenrijk 28 oktober 2020

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en deze komt volgende week binnen. Als alles meezit kunnen we volgende week (28 oktober 2020) online gaan met deze buffy’s. Voor een vriendenprijs van 6,50 euro per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Hoe de site zeker maar in de gaten.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×