Korte winterprik en sneeuw in aantocht

temperatuur camping brixen
De 20ºC werd gisteren aangetikt.

Het winterseizoen loopt op zijn einde, voor een hoop gebieden zal aankomend weekend de laatste zijn. Een seizoen die de boeken in zal gaan als goed sneeuwseizoen maar de winter is nog niet op zijn retour. Gisteren was het nog even genieten van heerlijke pistes en kaiserwetter, en het werd warm.

Gisteren werd op de Campingwelt Brixen im Thale de 20ºC aangetikt. De lente heeft zich daar al meermalen laten zien maar……

Komende nacht en ochtend

Oostenrijk vanochtendDe temperaturen vannacht lagen zo rond de 4ºC met een vorstgrens die wel daalde van ruim 2500 meter naar 2000 meter in de ochtend. De daling zal de komende dagen voortzetten. De aanzet naar een aantal onstabiele dagen is ingezet, met vooral aan de noordkant neerslag. In de ochtend zal de temperatuur wel stijgen richting dubbele cijfers.

Middag

De middag verloopt kouder dan het afgelopen weekend, ook is het wennen dat de zon er niet bij is. De sneeuwgrens ligt tussen de 800 tot 1500 meter, dit kan in de vorm van regen of sneeuw zijn. Uiteindelijk zal de middagtemperatuur op een maximum uitkomen tussen de 8ºC in het westen tot 16C in Osttirol.

De dagen erna

Dinsdag is eenzelfde dag als vandaag met het nodige aan neerslag, de neerslag zal onder de 400 meter in de vorm van water zijn daar boven sneeuw. De temperatuur ligt in de ochtend tussen de -1ºC en de 5ºC, in de middag stijgend tussen de 6ºC en 12ºC. Ook op woensdag nog sneeuw bij een sneeuwgrens tussen de 400 meter en de 700 meter, daaronder gewoon regen. De temperaturen liggen tussen de -2ºC en 5ºC in de ochtend, stijgend naar 5ºC tot 12ºC in de middag.

Donderdag zal het weer droog worden, maar meer hierover morgen.

Ellmau

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×