Wat kost gemiddeld een redding buiten de piste

Lawine gevaar Choralpe Kandleralm

ter illustratie

Wat kost gemiddeld een redding buiten de piste

Het wintersportseizoen is nog maar net begonnen. Lawines zijn er nog niet geweest helaas zijn wel weer de eerste doden te betreuren. Laten we hopen dat het dit jaar mee gaat vallen maar jaarlijks roepen wij dat ook tegen beter weten in. Zodra de verse sneeuw weer gaat vallen dan is de off piste voor sommigen een enorme magneet.

Laten we hopen dat het de komende dagen, weken, maanden rustig blijft op dit front. In dit bericht willen we graag stilstaan bij de kosten van redding.

Ook worden bij reddingsactie vaak reddingsdiensten, pistenpersoneel en alpinepolitie etc. ingezet. Dit keer willen we jullie een video laten zien welke kosten hiermee gemoeid zijn. We gaan maar even totaal voorbij aan het gevaar dat dit oplevert voor de hulpdiensten die vaak zelf hun eigen leven inzetten om dat van heel veel roekeloze te redden. Ook kun je aansprakelijk gesteld worden voor de kosten die niet altijd door de verzekeraar betaald wordt.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Cityhouse Flipside Groot Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft 2 facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...