Kou en sneeuw in april

Sneeuwval FANtastische Sneeuw
Kou en sneeuw in april

De winter is weer volledig terug in de bergen, en regionaal ook in de dalen. Na de warmte van de laatste dagen is het vanaf vandaag echt gedaan met het warmere weer.

Vanmorgen is het bewolkt en in een groot deel van Oostenrijk nat weer. Met name in Karinthië regent of sneeuwt het stevig door, hier valt ook sneeuwval tot in sommige dalen. Kortom aldaar echt even winterweer. Elders zijn er ook langere droge perioden en ligt de sneeuwvalgrens vaak nog boven 1000 meter. Later vandaag breekt in Vorarlberg soms de zon kort door, maar nieuwe buien vanuit Duitsland volgen ook weer spoedig. In de dalen wordt het maximaal 5 tot 11 graden, op 1500 meter is het enkele graden onder het vriespunt.

Vanavond en komende nacht volgen in Vorarlberg en het Salzburgerland enkele stevige sneeuwbuien. In Tirol daarentegen is het vaker droog, net als Karinthië. De sneeuwvalgrens ligt daarbij vaak tot in de lagere dalen. Enkel onder 500 meter komt nog regen voor.

Morgen is het volop winter aan de noordkant, diverse sneeuwbuien vallen en regionaal valt 20 tot 40cm sneeuw. Aan de zuidkant blijft het opnieuw droger. Ook neemt de buiigheid in de loop van de dag wat af en stijgt de sneeuwvalgrens uiteindelijk naar 1000 meter. Daarboven blijft het volop winterweer.

Donderdag en vrijdag blijven enkele sneeuwbuien mogelijk, in lagere dalen ook vaak gewone buien. Vanaf vrijdagavond volgt een volgend systeem met actievere sneeuwbuien en sneeuwval. Ook de dagen daarna blijven vaak koud en sneeuwrijk voor de laatste decade van april. Zo is er voorlopig geen zicht op lenteweer.

Jeroen Elferink

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×