Koud en guur aprilweer

Gisteren trokken een aantal buien met onweer over Oostenrijk

Koud en guur aprilweer

Gisteren steeg de temperatuur regionaal nogmaals naar 20 graden, maar onweersbuien maakte een einde aan het warmere weer. De komende dagen is het juist vrij koud en guur aprilweer. Met een wind die naar het noordwesten is gedraaid worden buiengebieden aangevoerd.

Vanmorgen liggen de meest stevige buiengebieden over het zuiden en oosten van Oostenrijk. Tussen de buien gebieden door is het ook droog en schijnt geregeld nog de zon. Op 1500 meter is het nog maar enkele graden boven nul, en op de bergtoppen valt sneeuw. Vanmiddag leeft de buiigheid ook op in het westen en noorden. Samen met een guur aanvoelende matige tot vrij krachtige wind wordt het nog maar maximaal 10 tot 14 graden.

Vanavond en komende nacht kan nog een bui vallen, maar de droge perioden hebben de overhand. Tijdens opklaringen kan het een graadje vriezen.


Morgenochtend is het eerst nog droog en kan de zon schijnen, echter vanuit Duitsland volgt een buiengebied. De rest van de dag verloopt nat met regen of sneeuw vanaf 1200 tot 1500 meter. In de bergen kan 10 tot 25 centimeter sneeuw vallen, regionaal is hoger nog iets meer mogelijk. Ook in de dalen is het koud en guur met temperaturen die vrijwel nergens boven de 10 graden uitkomen. Tegen de avond wordt het uiteindelijk droger en kan het kort opklaren.

Woensdag is het fris maar over het algemeen wel langere tijd droog. Wolkenvelden en enkele zonnige momenten wisselen elkaar af. Uit dikkere bewolking kan nog een bui vallen. Ook gaat de temperatuur ietsjes omhoog, maar met maximaal 8 tot 14 graden is het te koud voor de tijd van het jaar.

Vanaf donderdag wordt het gelukkig weer iets warmer en zien we de zon ook vaker. De middagtemperatuur ligt veelal rond de 15 graden. Vanaf het weekend kan warmere lucht Oostenrijk bereiken.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...