Koud en kil; morgenavond opnieuw sneeuwval!


Koud en kil; morgenavond opnieuw sneeuwval!

Het is en blijft voorlopig koud en kil aprilweer in Oostenrijk. Morgenavond volgt zelfs opnieuw sneeuwval!

Vandaag wisselen wolkenvelden en zonnige momenten elkaar af, uit de bewolking valt verspreid over Oostenrijk wat regen of sneeuwval. De sneeuwvalgrens ligt daarbij tijdens de ochtenduren rond 700 meter, maar stijgt gaandeweg de dag naar 1200 meter. Het wordt vanmiddag tussen de buien door maximaal 5 tot 12 graden. Daarmee is het een beetje koud en kil.

Vanavond wordt het geleidelijk droog en komende nacht zijn er brede opklaringen. Met maar weinig wind koelt het hard af, de minima liggen veelal rond of ruim onder nul.

Morgen start fris maar zonnig, echter volgt alweer snel bewolking vanuit het noorden. De middag verloopt overwegend bewolkt en uiteindelijk volgt in het westen lichte neerslag. Het wordt maximaal 7 tot 14 graden. Morgenavond volgt intensievere neerslag en uiteindelijk sneeuwval. De sneeuwvalgrens daalt naar 1000 en later 700 meter.

Zaterdag is het volop winter, tenminste iets de bergen in. Nieuwe sneeuwbuien volgen, onder 1000 meter is het voornamelijk natte sneeuw of regen. Ook zondag zijn buien mogelijk. Maar na het weekend blijft het voorlopig ook koud en kil.

Jeroen Elferink

Snowworld Banner 1250 900

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×