Koud maar langzaam loopt de temperatuur op

Kitzsteinhorn Kaprun sneeuwfrees 26 september 2020
Sneeuw Kitzsteinhorn

Koud maar langzaam loopt de temperatuur op. Heerlijke beelden gisteren van alle sneeuw wat er viel, maar geniet er nog maar even van.

Wat was het heerlijk die webcambeelden en alle foto’s die geplaatst zijn, dit bied perspectief voor ons weekend Sölden van 5 tot en met 8 november tijdens de Winter Warm Up Weekend van Turner. Geregeld een laag op de gletsjers zou FANtastisch zijn. Maar eerst het weer voor vandaag en de komende dagen.

Vandaag begint zonnig en er zijn een paar mistvelden maar uiteindelijk zal overal in de ochtend de zon zich laten zien. In de loop van de dag komen er meer wolken voor, vooral in Karinthië en Stiermarken kunnen er enkele buien voorkomen. De temperaturen bereiken een maximum temperatuur van 8 tot 18 graden, op 2000 meter hoogte ligt de temperatuur rond de 0 graden.

Morgen blijft Oostenrijk onder invloed van een lage druk gebied, dit brengt wolken en neerslag met zich mee. De kans op regen is overal in Oostenrijk mogelijk, boven de 1200 meter zal het gaan sneeuwen. De temperaturen stijgt iets naar maximaal 9 tot 18 graden, op 2000 meter ligt het nog steeds rond de 0 graden.

Op dinsdag regent het weer waarbij in het oosten en zuiden de zon zich af en toe laat zien, de neerslag zal alleen in de hooggebergte als sneeuw vallen. De maximum temperatuur zal tussen de 12 en 18 graden liggen.

weerbericht

Verdere trend

De woensdag is een mix van zon en regen waarbij de temperaturen stijgen naar 13 tot 21 graden, vooral in Neder-Oostenrijk, Wenen en het noorden van Burgenland kan het gaan regenen. Donderdag is het in het oosten overwegend zonnig elders komen er steeds meer wolken voorbij drijven, dit leidt ertoe dat het in de middag gaat regenen tussen Bregenz, Linz en Villach. Maximum temperatuur ligt tussen de 13 en 23 graden, de 20 graden meer in de oostelijke helft.

Hoe het richting het weekend gaat worden daar kijken we in latere berichten weer naar. De trend is warmer in plaats van kouder.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Hieronder nog 4 plaatjes van het weer voor de komende dagen in de bergen. Dat kan zeker nog erg fris zijn.

Bergweer Kaisergebergte Kitzbüheleralpen 27 sep 2020

Bergweer Hohe Tauern 27 sep 2020

Bergweer Ötztaler Alpen 27 sep 2020

Bergweer Stubaier Tuxer en Zillertaler Alpen 27 sep 2020

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...