Koud, maar zonnig wintersportweer

Gisteren probeerde de zon het al voorzichtig in Westendorf

Koud, maar zonnig wintersportweer

Na de sneeuwval van de afgelopen dagen breekt vandaag de zon in vrijwel heel Oostenrijk uitbundig door. Omdat de wind uit de noordoosthoek komt, is het wel ijzig koud.

Vanmorgen start de dag met veel zon, al komt in Tirol of Salzburg ook nog wat hochnebel voor. Deze hochnebel heeft een bovengrens van ongeveer 1500 meter, hierboven is het al zonnig. Daarnaast is het koud, de temperatuur deze ochtend ligt tussen -7 en -18 graden. Vanmiddag lost dit veld met hochnebel op en schijnt overal de zon. Het blijft koud, op 1500 meter is het maximaal -8 tot -6 graden.

Vanavond en ook komende nacht is het helder, al komt ook hoge sluierbewolking voor. In de met sneeuw bedekte dalen koelt het hard af, de minima liggen tussen -10 en lokaal -24 graden.

Morgen is het overal zonnig al komen ook sluierwolken voor. Het blijft koud, op alle hoogtes vriest het ook overdag. Kortom een prachtige wintersportdag.

Het wordt flink zonnig!

Donderdag en vrijdag zien we nagenoeg weinig verandering op de weerkaarten. De lucht wordt blauw en met een stroming uit het noordoosten blijft het koud. Vanaf 600 meter en daarboven blijft het kwik de hele dag onder nul. Tijdens de nachten komt het herhaaldelijk tot matige of zelfs strenge vorst.

Ook zaterdag schijnt de zon, zondag volgt een overgang naar wisselvalliger weer. Mogelijk volgt een sneeuwrijke nordstau.

Jeroen Elferink

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×