Koud met sneeuw in de bergen

Van zomerweer is absoluut geen sprake deze dagen

Koud met sneeuw in de bergen
Het is nog even door de zure appel heen bijten in Oostenrijk, het is bewolkt, nat en ronduit koud voor juni.

Vandaag is het overwegend bewolkt en verspreid over de dag valt wat regen. Maar grote hoeveelheden vallen niet en tussendoor zijn ook droge perioden. In Vorarlberg is het droger met soms zon. Het is echter wel uitgesproken koud voor juni; de middagtemperatuur komt niet boven 15 graden uit. Daarbij valt sneeuw in de bergen, de sneeuwvalgrens pendelt tussen 1700 en 2000 meter!

Morgen draait de wind naar het westen en beginnen we uit de temperatuurdip te komen. Op de vroege ochtend valt nog sneeuw tot 2000 meter. In de loop van de dag krijgen droge perioden de overhand, al kan een bui nog altijd vallen. Tussendoor schijnt de zon en het wordt 14 tot 19 graden.

Vrijdag draait de wind verder naar het zuidwesten, het blijft droog en wolkenvelden en zon wisselen elkaar af. De temperatuur loopt op naar 20 tot 26 graden, kortom meer dan 10 graden warmer dan vandaag.

Ook zaterdag is het met 20 tot 26 graden aangenaam, later op de dag kunnen onweersbuien ontstaan.

Jeroen Elferink

Banner Pitztal

Pitztal Gletsjer Rifflsee

Pitztal Hochzeiger

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×