Koud weekend met verse sneeuw in Oostenrijk

Zell am See gistermiddag, verse sneeuw is hard nodig

Koud weekend met verse sneeuw in Oostenrijk
Na een warme week met nieuwe temperatuurrecords, gaat het weer eindelijk omslaan. De winter keert komende nacht terug met verse sneeuw. Ook wordt het koud met temperaturen die overdag ook weer ruim onder nul liggen. Kortom er wacht een fantastische wintersportweek op ons.

Vanmorgen wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. De lucht is vaak nog troebel door het aanwezige Saharastof. Maar vanuit het noorden komt schonere lucht dichterbij en vanmiddag zal het zicht beter worden. Echter neemt de bewolking toe en zal de zon het moeilijker krijgen. Wel blijft het nog tot de avond droog. Met maxima rond de 10 graden in de dalen is het nog een keer vrij zacht.


Vanavond volgt vanuit Duitsland een koufront, als eerste begint het te regenen in Vorarlberg. Tegen middernacht ook in Salzburg en Tirol. Eerst ligt de sneeuwgrens nog hoog, maar al snel zakt deze naar 1000 meter. Tegen de ochtend daalt de sneeuwgrens nog wat verder en kunnen we ook sneeuw verwachten in de lagere dalen. Grote hoeveelheden blijven uit, maar met 10 tot 20 centimeter vanaf 1000 meter wordt het weer prachtig wit. Ook zullen de dalen weer wit zijn en is het direct koud met -7 graden op 1500 meter. Minder sneeuw valt helaas in Karinthië.


Morgen achter het koufront blijven er langs de noordkant sneeuwbuien tot in de dalen vallen. De vorstgrens ligt overdag rond de 800 meter, de sneeuwgrens tot in alle dalen. Opnieuw valt er niet veel maar door stuwing is regionaal nog eens een centimeter of 5 mogelijk. Tegen de avond volgt een actieve trog met stevige sneeuwval langs de noordkant. Ook zondag is het niet droog en koud. Op 1500 meter vriest het overdag -10 graden! Uit de bewolking blijft lichte sneeuw vallen, meer sneeuw valt dan in Karinthie en Oost-Tirol.

Na het weekend breekt vanuit het oosten de zon vaker door. Maar het blijft koud met ook overdag matige vorst, op de hoogste bergtoppen ligt de temperatuur overdag tussen de -10 en -15 graden. Later in de week wordt het minder koud, maar koud genoeg. Kortom er wacht een fantastische wintersportweek voor de vakanties van regio noord en midden. Voor zuid was deze krokusweek meer pech met hoge temperaturen en slechtere sneeuw.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×