Koud winterweer met strenge vorst

Zell am See sneeuwkanon Koud winterweer met strenge vorst

Het is deze zondagochtend koud met nog wat laatste sneeuwval in Oostenrijk. De komende dagen schijnt juist de zon vaker maar komt het ook tot strenge vorst. Maar halverwege de week loopt de temperatuur juist weer op.

Uiteindelijk is er de laatste 24 uur ongeveer 10 tot 15 centimeter sneeuw op de meeste plaatsen gevallen. Maar rondom gebieden zoals Arlberg en Karinthië is beduidend minder gevallen. Toch zal het overal wit zijn deze ochtend. Daarbij wisselen wolkenvelden en spaarzame opklaringen elkaar af. Doordat de aangevoerde lucht koud en polair is blijven er de hele dag sneeuwvlokjes uit de lucht vallen. Maar nergens worden meer grote hoeveelheden verwacht. Met ongeveer -10 op 1500 meter hoogte is het bitterkoud vandaag.


Vanavond bereiken opklaringen Oostenrijk en zal de temperatuur hard zakken. Uiteindelijk komt het tot strenge vorst, vooral in Tirol en Vorarlberg. Zo kan het -15 tot -25 graden vriezen in de meeste dalen. Goed nieuws voor de productie van kunstsneeuw!

Morgen volgt prachtig maar koud kaiserwetter. Nog altijd vriest het meer dan 10 graden op 1500 meter hoogte en op de gletsjers is het zelfs -20 graden. Dat wordt dus goed inpakken. Maar met het zonnetje erbij en verse poedersneeuw zullen de pistes top zijn.

Sun © TVB Ischgl

© TVB Ischgl

Ook dinsdag schijnt de zon uitbundig. Maar op hoogte trekken er ook sluierwolken over. Na opnieuw een koude nacht met strenge vorst loopt de temperatuur nu iets meer op. Het zou op 1500 meter -9 tot -6 graden worden, nog altijd koud voor de tijd van het jaar.

Vanaf woensdag nadert een lagedrukgebied Oostenrijk. Vermoedelijk wordt het tijdelijk 1 of 2 dagen iets zachter waarna de winter terugkeert. Of het ook tot een nieuw pak sneeuw komt is nog de vraag.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...