Het blijft koud, nog even geduld zon komt er weer aan

Gisteren verschilde het weer van berg tot berg, zoals dat wel vaker in de alpen is. Waar de ene berg de hele dag in de zon lag, had de andere vaak met bewolking te maken. Af en toe kwamen er ook nog een paar verdwaalde sneeuwvlokken uit de lucht, wat zorgde voor een mooi spel van glitters. De pistes lagen er ook goed bij, door de sneeuw die ’s nachts was gevallen. Dit compenseerde de harde ijsplaten in de piste als gevolg van opgevroren pap-sneeuw. Of we vandaag weer zo’n mooie skidag krijgen als gisteren, is moeilijk te zeggen.

De voorspellingen zeggen dat we vooral te maken krijgen met dichte bewolking, maar hier en daar kan eventueel in de middag de zon doorkomen. Het zal per dal, zoals gewoonlijk enorm verschillen, maar ga vooral uit van weinig zon. Warm is het ook niet, met -6 op 2000 meter en maximaal 6 graden in de lage dalen. Dat is extra jammer voor de zonaanbidders (die ook al geen zon hebben), maar het is wel goed voor de pistes. Voor de kwaliteit van de pistes valt niks te vrezen, aangezien de zon weinig invloed zal hebben en daardoor geen pap kan veroorzaken. Nu is pap geen groot probleem op het moment, want de pistes zijn echt helemaal leeg in veel gebieden. Je zou bijna medelijden krijgen met de bergbahnen.

Donderdag zal het wat warmer worden, met -2 graden op 2000 meter en rond de 10 graden in de dalen. Bovendien zullen we de zon weer wat meer gaan zien. Het zal vergelijkbaar weer zijn met wat we gisteren hebben gehad, maar dan een klein beetje warmer en waarschijnlijk zonder dezelfde hoeveelheid nieuwe sneeuw. De sneeuw is namelijk wel weer voorbij en het kaiserwetter komt weer terug van vakantie. Donderdag is een echte overgangsdag, want vanaf vrijdag is het weer zonnig en warm met temperaturen in het dal van rond de 15 graden. Het lijkt een mooi laatste weekend van het seizoen voor vele skigebieden te worden. Nu nog de mensen, maar dat zal vast wel goed komen.

Maak het beste van deze grijze dag,

Vervangweerman Roel

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht