Koud en zonnig winterweer

Koud en zonnig winterweer

Een groot en omvangrijk hogedrukgebied ten noorden van Oostenrijk zorgt momenteel voor de aanvoer van zeer koude lucht. Deze ochtend vriest het bijvoorbeeld 15 graden op 1500 meter. Daarbij valt ook nog eens lichte sneeuw, maar vanmiddag is het overal droog. Na vandaag breekt de zon zelfs flink door!

Vanmorgen valt er her en der aan de noordkant nog sneeuw maar vanmiddag is het overal droog. De bewolking overheerst nog wel vandaag. Alleen aan de zuidkant is het zonniger. In de dalen ligt de temperatuur tussen de -8 en -1 graden. Op 1500 meter blijft het 15 graden vriezen.

Vanaf morgen tot zeker halverwege volgende week blijft het hogedrukgebied in de buurt en stroming tamelijk oostelijk. Het blijft dus koud en vanaf morgen ook nog eens flink zonnig. Goed nieuws voor de Oostenrijkse wintersporters, maar kleed je wel flink aan. Op de gletsjers vriest het overdag makkelijk 20 graden! Dat is natuurlijk extreem koud. Ook in de dalen blijft het onder nul.

Als we er een weerkaart voor dit weekend bij maken ziet hij er voor zowel zaterdag als zondag zo uit. Tijdens de nachten is strenge vorst mogelijk. In veel kleine en windstille dalen kan het nog koud worden, makkelijk -20 of lager. Eigenlijk vergelijkbaar met ons eigen land. Overdag schijnt de zon flink en in de bergen is de lucht kraakhelder en schoon. Alleen in het oosten schijnt de zon minder uitbundig. Door vocht in de lagere delen kan mist en nevel ontstaan. Deze houdt de hele dag stand.

Ook na het weekend blijft het flink zonnig. Halverwege de week wordt het waarschijnlijk flink milder. Mogelijk wordt het zelfs 5 tot 10 graden in de dalen overdag. Maar dit is nog onzeker en ver weg. Voor nu is het vooral koud en zonnig de komende tijd.

Jeroen Elferink

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...