Koude nacht met de eerste strenge vorst op komst

We krijgen komende avond en nacht te maken met de eerste strenge vorst op dalniveau. Aan het eind van deze middag dook het kwik op ons eigen weerstation in Brixen im Thale (800m) al onder nul. Afgelopen nacht werd het hier al -3. Komende nacht kon het hier wel eens verder afkoelen naar -6 of -7.

In andere, vooral besneeuwde, dalen kan het nog kouder worden. Er is namelijk strenge vorst mogelijk. Onder strenge vorst verstaan we temperaturen van -10 of lager. Daarmee hebben we komende nacht de eerste nacht met strenge vorst te pakken.


Grootste kans op deze lage waardes zijn vooral weggelegd voor Vorarlberg en het Tiroler Oberland. Ook Oost-Tirol moet onder een heldere hemel rekening houden met strenge vorst. In potentie is -14 of -15 mogelijk. De strenge vorst is gunstig voor de productie van kunstsneeuw. Maar of kunstsneeuw nodig zal zijn lees je morgenochtend in een nieuw weerbericht.

Volg hier ons weerstation in Brixen im Thale op 800 meter live

Instagram Banner

Buffy, Bandana verdienen van FANtastisch Oostenrijk?

We hebben een aantal Buffy’s of Bandana’s beschikbaar. Mocht het koud weer zijn tijdens jouw wintersport dan is het dragen van zo’n buffy best comfortabel. Maar wil je er een bandana van maken dan kun je dat ook doen. Maar zo’n Buffy van FANtastisch Oostenrijk kun jij ook krijgen of verdienen. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.

Maak een leuk bericht (max 300 woorden) of verzorg een mooie update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op info@fantastischoostenrijk.nl . Voeg nog wat foto’s en of een video toe. Jouw bericht mag overal overgaan. Mooiste lift, afdaling, goed restaurant, skischool etc. Wil je graag zo’n Buff ontvangen dan weet je wat je moet doen… en jouw bericht wordt uiteraard dan ook nog gepubliceerd op FANtastisch Oostenrijk.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht