Koude nachten en veel zon

Een zwakke uitloper van een sterk hogedrukgebied zorgt momenteel voor rustige maar wel flink koude condities in Oostenrijk. Overdag schijnt op veel plaatsen de zon flink, maar tijdens de nachtperiode gaat het kwik soms ver onderuit. Voor de komende nachten kan het tot flink koude nachten komen. Daarbij kan het kwik soms zakken tot onder de -20.

Terwijl eigenlijk heel Europa gebukt gaat onder een deken van grijs met veel oud- en stuk gelopen fronten waaruit het soms uren miezert of motsneeuwt, schijnt juist de zon flink in de Oostenrijkse Bergen. Een flink hogedrukgebied op de oceaan heeft een uitloper tot over de Alpen ontwikkeld. Hierdoor blijven de stuk gelopen fronten op veilige afstand. Deze ochtend ligt het kwik in veel alpendalen tussen de -10 en -15. Brrrr…

Gelukkig stijgt het kwik vanmiddag wel, op zonnige bergkanten kan het kwik uiteindelijk oplopen tot rond het vriespunt. Maar in dalen waar de zon maar amper schijnt door de hoge bergen blijft het de hele dag onder nul. Dat is dan wel weer goed nieuws voor de productie van kunstsneeuw. Aan de noordkant ligt namelijk helemaal niet zo heel veel natuursneeuw. En de komende dagen wordt ook geen natuursneeuw verwacht.

Tot na het weekend blijft dit weerbeeld instand. Op alle hoogtes, met uitzondering van regio Wenen, blijft het onder nul. De pistes zullen dus top blijven.

Verandering zien we pas vanaf maandag op de kaarten. Maar deze veranderingen zijn nog erg onzeker. Er zijn modellen die voor een situatie gaan waarin het tot flinke sneeuwval komt aan de noordkant. Daar tegenover staan ook weer zachtere oplossingen.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Banner Bluetribe 1200x400

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...