Het wordt kouder maar sneeuw laat op zich wachten

Het wordt kouder maar sneeuw laat op zich wachten

Het weerbericht is opnieuw aan de saaie kant, eigenlijk gebeurd er gewoon niks in Oostenrijk. Elke dag is het droog en ronduit zonnig in de bergen. Hogedrukgebieden domineren namelijk het weerbeeld. Het enige spannende is wellicht de mist en nevel die in sommige dalen de hele dag blijft hangen. Dit levert vaak mooie beelden op.

Zoals hier in het Rheintal nabij Liechtenstein. Boven de wolken schijnt de zon uitbundig van opkomst tot ondergang. Maar eenmaal in het mist en nevelpakket is het toch wel ronduit kil. In de lagere delen van Oostenrijk zoals Wenen is gisteren zelfs uitsneeuwende mist gemeld bij temperaturen net iets onder nul.

In Feldkirch was het de hele dag mistig bij temperaturen onder nul. Dat is voor het eerst sinds de zomer. Feldkirch is overigens ook de plaats waar we afgelopen december 2019 een temperatuurrecord verbraken. Midden in de decembernacht steeg de temperatuur hier naar ruim 20 graden. Ongelofelijk toch als je dit zo ziet?

En we hebben wat betreft de temperatuur nog meer goed nieuws. De temperatuur gaat ook in de bergen de komende dagen onderuit. Door de komst van een hoog nabij Scandinavië en een oppervlakkig laag bij de Oekraine, stroomt koudere Russische lucht richting Oostenrijk. De vorstgrens gaat later dit weekend en vooral maandag dalen tot onder de 1000 meter. Hierdoor zullen de sneeuwkanonnen op volle toeren staan.

En vanaf december blijft het op 1500 meter vriezen. Maar de scherpe kantjes zullen er wel vanaf gaan. Verder blijft het droog tot aan het gaatje. Helaas… Morgen maar opnieuw kijken.

Jeroen Elferink
Meteoroloog van FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...