Kouder, sneeuwgrens gaat omlaag maar tot hoe ver?

Kouder, sneeuwgrens gaat omlaag maar tot hoe ver?

Gisteren hadden we weer een fantastische skidag op de gletsjer van Kaprun de Kitzsteinhorn maar gaat dit weer zo blijven?

Zondag stroomt er koudere lucht het land binnen. Tussen Kufstein en Eisenstadt komen voortdurend wolken aan en af ​​en toe kan er een sneeuw-, regen- of ijzelbuien ontstaan. De sneeuwgrens varieert tussen de allerlaagste dalen en 800 meter. Daarnaast waait er aan de noordkant van de Alpen en in het oosten weer een harde wind van west naar noordwest. In het zuiden zijn er langere zonnige perioden en ook het westen krijgt de zon zeker te zien. In het Rijndal kan echter hoge mist aanhouden en wolken stapelen zich steeds weer op.. De maximale waarden: van noord naar zuid 1 tot 11 graden, op 2000 meter min 10 tot min 3 graden, min 3 in de Lienzer Dolomieten.

Maandag is het koud en bewolkt. Dichte bewolking heerst in Oostenrijk en in de Alpen en in het zuiden sneeuwt en regent het a fen toe, geen grote hoeveelheden. De sneeuwgrens ligt tussen de 300 en 800 meter. Zonnige momenten kunnen alleen voorkomen in Tirol. In de middag waait de wind matig, soms stevig, Temperaturen bereiken meestal een maximum van 1 tot 8 graden. Op 2000 meter hoogte wordt het ’s middags min 7 tot min 4 graden.

Morgen kijken we weer naar meer weer maar dat er sneeuw in de lucht hangt komende week dat is zeker maar tot welke hoogte het gaat sneeuwen dat vertellen we morgen.

Bergfex Kitzsteinhorn Kaprun 4 maart 2023

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...