Kouinval met sneeuw staat nog steeds op de kaarten

winter

Hinterglemm zicht op de Goaßstall 29-03-2022, deze zuidhelling is al groen.

Kouinval met sneeuw staat nog steeds op de kaarten

Koning winter komt zoals we al eerder melden even weer terug met kou en sneeuw. Hoelang hij blijft is nog onzeker.

We waren verwend de afgelopen dagen met veel zon maar aan het mooie weer komt nu een voorlopige einde. Vandaag wordt het iets koeler en is het overwegend bewolkt, alleen in het oosten kan de zon zich laten zien. Rond het middaguur zal vanuit het zuiden regen het land binnen trekken en zal het op grote schaal gaan regenen. De sneeuwgrens zal tegen de avond gaan dalen tussen de 800 en 1300 meter. De wind komt uit het westen draaiend naar het zuiden waarbij in het zuiden en oosten rukwinden van 50, 60 km/u voorkomen. De maximale waarden liggen tussen de 11 in het westen tot 20 graden in het oosten.
winter
Morgen komt dan echt een einde aan de droogte van de afgelopen weken. Het einde gaat gepaard met veel neerslag dat tussen 1500 en 1800 meter als sneeuw gaat vallen. De wind uit het noordwesten tot noordoosten zal zwak tot matig zijn. De middagtemperaturen zullen iets lager liggen met 3 tot 12 graden.

Kouinval

Ondanks dat het al lente is zal het vrijdag koud worden met het nodige aan neerslag. Het zal zwaar bewolkt blijven met een sneeuwgrens tussen de 400 en 1400 meter. Toch zal het in het oosten en zuidoosten een enkele uren droog zijn. Met een zwakke tot matige wind uit het noorden zal het niet warmer worden dan 3 tot 13 graden.

winter sneeuw

Het weekend verloopt koud met het nodige aan sneeuw, natte sneeuw en regen. Sneeuwgrens zal rond de 500 meter liggen misschien lager. De wind komt uit het noorden en is stevig en op zondag krachtig. Temperaturen liggen tussen de -2 en +9 graden.

Morgen kijken we weer verder…. hoeveel cm sneeuw zou er gaan vallen?

De groeten,

Reserveweerman Michel

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Corona Reis Certificaat vanaf 17 feb 2022

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...