Krimmler wasserfälle, de grootste van Europa

Krimmler Wasserfalle

Krimmler wasserfälle, de grootste van Europa. Er zijn bepaalde plekken die je gezien moet hebben als je op vakantie bent in Oostenrijk.

Met name de zomervakantie. Één van de plekken is de Krimmler Wasserfälle in Krimml, de grootste watervallen van Europa.

Rij je richting Krimml dan is dit al snel te zien, maar wat zichtbaar is is maar een klein stukje van de grootste watervallen van Europa. Via een 4 kilometer lang goed onderhouden pad wordt je meegenomen naar een spectaculaire waterval. Dit is al goed te zien als je beneden de waterval staat, de kracht van het water is overal hoorbaar en het opspattende water geeft je op warme dagen een frisse douche.
Maar je wil meer van het natuurgeweld zien vanuit het hoogste punt van de watervallen?  De tocht naar de top is een heuse onderneming die je niet zomaar even doet. Vooral vanaf de eetgelegenheid wordt het toch wel behoorlijk zwaar, menigeen hebben wij “kapot” zien gaan op de zeer steile paden naar de top. Overal langs deze route zijn er plekken te vinden waar je kunt genieten van de watervallen.

Maar eenmaal boven wordt alles beloont met een FANtastisch uitzicht.

En de loop naar beneden dat is ook een onderneming, de paden zijn op plekken steil maar de benen zijn ook beetje verzuurd. Maar naar beneden gaat altijd makkelijker dan naar boven.

Krimmler Wasserfalle

Krimmler Wasserfallen

De watervallen van Krimml zijn dus de grootste watervallen van Europa met een imponerende valhoogte van 380 meter en behoord tot de op vijf na hoogste van de wereld. Maar het water valt niet in een keer naar beneden, dit gebeurd in drie stappen. Langs de waterval is een door de Oostenrijkse Alpen vereniging (ÖAV) goed onderhouden wandelroute aangelegd.

Wasserwelten Krimml

De watervallen zijn een onderdeel van de Wasserwelten Krimml, dit betreft een watervalcentrum, een huis van het water, het aquapark en de watervallen.

Het watervalcentrum is de plek voor jong en oud om alles te ontdekken over het element water, hier zit een Aquascenarium waar je water beleefd vanuit een ander perspectief. Ook is er een terras met uitzicht op de watervallen met hier een wereldpremière namelijk verrekijkers met 3D-projectie. Uiteraard bevindt zich hier de Wasserwunderbar voor een hapje en drankje en een winkel.

Het huis van het water is een tentoonstelling met o.a. een verrekijker van Swarovski. Naast dit kan men zich vermaken in het Aquapark op het buitenterrein.

Krimmler Wasserfalle

Krimmler Wasserfalle

Krimmler Wasserfalle

Krimmler Wasserfalle

Leuke feitjes

De watervallen van Krimml zijn een onderdeel van het Nationalpark Hohe Tauern, een 1.856 km2 beschermd natuurgebied dat strekt zich uit over de deelstaten Tirol, Salzburg en Karinthië.

  • Het verzorgingsgebied van de Krimmler Ache waar dus de waterval zich in bevind is 110,7 km2.
  • Het laagste hoeveelheid laagwater is 0,2 m3/sec
  • Het gemiddelde hoeveelheid laagwater is 0,356 m3/sec
  • Gemiddelde waterstand is 5,61 m3/sec
  • Gemiddelde hoeveelheid hoogwater is 57,2 m3/sec

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×