Krimmler watervallen

 

Krimmler watervallen

Krimmler watervallen, er is veel te zien in de Kitzbüheleralpen maar een uitstapje naar bv het National Park Hohe Tauern is erg dichtbij en er is veel te zien. Dit keer besteden we aandacht aan de Krimmler Waterval.

Krimml waterval

De Krimmler waterval is met een totale hoogte van 380 meter de hoogste waterval van Europa. Deze waterval ligt vlak bij het dorp Krimml in Oostenrijk in het National Park Hohentauern. De waterval komt voort uit de Krimmler Ache die aan het einde van het hoog gelegen Krimmler Achendal in drie fases naar beneden stort. De bovenste fase heeft een val van 140 meter, de middelste van 100 meter en de laagste weer van 140 meter. In juni en juli stroomt er 20.000 m³/h water terwijl dit in februari “slechts” 500 m³/h is.

Na de bovenste waterval volgt een kort vlak gedeelte, de  zogeheten “Schönangerl”. De middelste waterval wordt beschouwd als de mooiste; je hebt er een zeer fraai uitzicht op zowel het bovenste gedeelte van de waterval als over het dal.

Er komen jaarlijks zo n 400.000 bezoekers naar de Krimmler watervallen en is daarmee de populairste bezienswaardigheid in het National Park Hohentauern. De waterval is al in het jaar 1835 toegankelijk gemaakt door een weg te maken tot aan het bovenste gedeelte van de waterval. In 1879 heeft de Oostenrijkse alpenvereniging de weg nog meer toegankelijk gemaakt.

Wil je omhoog wandelen dan kan dat. De weg is circa 4 km lang. Er zijn veel punten waar je kunt rusten, foto’s maken of gewoon kijken naar de waterval met zijn enorme kracht. Vanaf de parkeerplaats is het circa 10 minuten lopen en je bent bij het onderste deel van de waterval. Het is circa 5 kwartier lopen voordat je bij het bovenste gedeelte van de waterval bent.

Mocht je een keer gaan kijken bij de watervallen. Probeer de auto dan te zetten op parkeerplaats P4 die is namelijk het dicht bij. Zet je de auto op bv P1 dan is het nog een behoorlijk stuk lopen. Doe er je voordeel mee.

Er zijn ook 360 graden panorama fotos. Klik op HIER en je kunt zeker een paar FANtastische panorama’s bekijken.

Mochten jullie gaan naar deze bezienswaardigheid dan zijn we natuurlijk benieuwd naar jullie verhaal, foto’s en video. Durf je dit te delen? Neem dan contact met ons op en we plaatsen jou verhaal op deze site (info@fantastischoostenrijk.nl)

Krimml waterval

En onderstaande foto laat zien hoe het er in de winter uitziet.

Krimmler waterval winter

Meer informatie vindt je op de site van de Krimmler watervallen: www.wasserfaelle-krimml.at

ChaletplusAlpen Reizen

 

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...