Kufstein grensovergang TIP

Kufstein grensovergang TIP

tolvignet

Kufstein en de grensovergang is bijna dagelijks in het nieuws (grenscontroles) Zeker als je de radio aanzet. Je hoort dan de gemiddelde wachttijd. Nu zijn wij best ongeduldig en altijd opzoek naar alternatieven. Ook heb ik al verhalen gehoord van mensen die om 6 uur in de ochtend weggingen en daar toch een vertraging hadden van 1 tot 2 uur.

Eerder hebben we al geschreven over het autobahn vignet. Niet de bedoeling was het om dit vignet in de ban te doen, sterker nog we hebben hem zelf ook. Op de heenweg natuurlijk altijd gewoon via de snelweg maar op de terugweg..noway. Nu zijn wij natuurlijk in de gelukkige omstandigheid dat we niet in de drukke dagen vertrekken naar Nederland. Denk ook maar is aan het verkeerslicht dat in Kufstein is neergezet. 500 Auto’s per uur mogen de stad Kufstein in. Maar reis je bv niet op een zaterdag dan zou het toch moeten lukken de file te ontwijken.

Zelf hebben we al heel wat mensen er telefonisch doorheen geloodst en die waren erg blij dat ze niet in een file van een uur hebben moeten staan.

Grote vraag is hoe moet je rijden. Ga je op de A12 richting Kufstein. Ga er dan bij Wörgl Ost af en pak wegnummer 171. Ook vanuit SkiWelt, Soll, Kirchberg, Kitzbühel etc kom je op de weg 171 uit. Deze weg gaat parallel aan de A12 en je rijdt via Kirchbichl richting Kufstein.

Worgl West

Waar hierboven E45 staat daar is de afslag Wörgl Ost. Zie weg nummer 171 die parallel loopt aan de A12 en op sommige punten ook aan de Inn. Als maar rechtdoor rijden richting Kirchbichl.

Kufstein

Vanuit Kirchbichl rechtdoor en je komt vanzelf in Kufstein terecht. Zodra je in Kufstein bent de 3e rotonde driekwart nemen (dus linksaf) de brug over. De 3e rotonde is ook te herkennen aan een heel groot opschrift ARBO 123. Daar dus links af. Ook zie je voor die rotonde de vesting Kufstein opdoemen. Daar dus linksaf. Dat kan dus niet misgaan ? Op bovenstaand kaartje zie je ook de weg over de Inn gaan. Die moet je dus volgen. Je ziet ook dat weg 171 de A12 kruist. Dat punt is te herkennen aan een rotonde. Ga niet rechtdoor (de weg gaat omhoog) want dan rij je de autobahn weer op en dan sta je vast. Pak op de rotonde de eerste afslag dus en rij onder de A12 door. Je rijdt dan parallel aan de Inn maar dan aan de andere kant.

Kufstein Kiefersfelden

Weg 171 gaat over in de Kufsteiner Strasse en dat betekent dat je in Kiefersfelden bent. Rij dit stadje rustig door en op een gegeven moment zie je een bord naar de snelweg toe. Volg de borden München en je kan in vliegende vaart weer door naar Nederland.

Let op..het is een tip. Tot nu toe zijn we iedere keer gewoon dwars door Kufstein gereden en geen enkel probleem gehad. Ook de mensen die we erdoor heen hebben begeleid. Maar op een reisdag als de zaterdag daar hebben we geen ervaring mee.

728x90-Bizztravel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

20 reacties

 1. Jeffrey van der Munnik schreef:

  Ben benieuwd , aankomende vrijdag ochtend vertrekken wij eerst naar Ebbs om te overnachten. Om vervolgens zaterdag ochtend nog een klein stukje door te rijden naar Ellmau voor een lekker weekje in de sneeuw.
  Kan niet wachten!

 2. Koert schreef:

  Onze eigenaar van het huisje in Ellmau woont zelf in Kufstein. Zij geeft aan dat het zowel op de snelweg als door Kufstein een puinhoop is. Zelf doet zij er nu meer dan een uur over terwijl dit normaal nog geen 15 minuten rijden is.

  Ook de Fernpass was op de terugweg (geen hoogseizoen en geen sneeuwval) slecht door te rijden. Geen ongelukken of zo en geen afgesloten tunnels gemeld. De reis duurde daardoor meer dan 1,5 uur langer. Zou dit allemaal komen door de grenscontrole bij Kufstein?

  Misschien volgend jaar eens proberen via Bregenz of een andere pass zoals via Mittenwald of Achenkirch. Heeft iemand hier ervaring mee hoe deze te rijden zijn en qua drukte?

  Groeten Koert

 3. Anita Lathouwers schreef:

  ik rij via de achensee , geen files geen opstopping en ben zo in het zillertal, heb je zelfs geen vignet nodig

 4. Menno schreef:

  Of rij via Niederndorf. Zowel heen als terug altijd goed doorrijden. Heen via de 172 (Walchsee) en dan bij Kossen de 176 richting St. Johann i.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht