Kundlerklamm geliefd bij wandelaars

Kundlerklamm @Ine van Schooten

Kundlerklamm @Ine van Schooten

Kundlerklamm geliefd bij wandelaars

De laatste tijd beschrijven we veel klammen en ook dit keer zijn we op het spoor gezet door Ine van Schooten die een bericht had geplaatst in onze facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk. Dit keer een beschrijving van deze klamm en wie weet voor jullie aanleiding om ook hier een te gaan kijken. Bericht ons dan nog wel even hoe het daar is bevallen.

Kundlerklamm @Ine van Schooten

Kundlerklamm @Ine van Schooten

De Kundlerklamm is een indrukwekkende kloof in Tirol, Oostenrijk, die geliefd is bij natuurliefhebbers en wandelaars. Hier zijn enkele belangrijke punten over de Kundlerklamm:

Geografie en Natuur

 • Locatie: De Kundlerklamm ligt tussen de dorpen Kundl in het Inntal en Mühltal in het Wildschönau-dal.
 • Rivier: De kloof is uitgesleten door de Wildschönauer Ache, een rivier die door de kloof stroomt en zorgt voor prachtige rotsformaties en natuurlijke landschappen.
 • Lengte en Diepte: De kloof strekt zich uit over een lengte van ongeveer 3,5 kilometer en kan op sommige plaatsen behoorlijk diep en smal zijn.

Activiteiten

 • Wandelen: De Kundlerklamm is zeer toegankelijk voor wandelaars. Er is een goed onderhouden wandelpad dat door de kloof loopt. De wandeling is relatief eenvoudig en geschikt voor gezinnen met kinderen.
 • Bezienswaardigheden: Langs de route zijn er diverse uitzichtpunten waar bezoekers kunnen stoppen en genieten van het uitzicht over de kloof en de rivier. De route biedt ook schaduwrijke plekken en rustplaatsen.
 • Fossielen en Geologie: De kloof staat ook bekend om zijn geologische formaties en fossielen, die zichtbaar zijn in de rotswanden.

Toegang en Voorzieningen

 • Bereikbaarheid: De kloof is gemakkelijk bereikbaar. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar in de buurt van de ingangen aan beide zijden (Kundl en Mühltal). Daarnaast rijdt er in het hoogseizoen een toeristentreintje van Mühltal naar de ingang van de kloof.
 • Voorzieningen: Aan het begin en einde van de wandelroute zijn er vaak informatieborden. Er zijn ook mogelijkheden voor verfrissingen bij kiosken of kleine restaurants.

Milieu en Behoud

 • Natuurbehoud: De Kundlerklamm is een beschermd natuurgebied. Bezoekers worden aangemoedigd om de natuur te respecteren, geen afval achter te laten en op de aangegeven paden te blijven om de flora en fauna te beschermen.

Historie en Cultuur

 • Legenden: Er zijn verschillende lokale legendes en verhalen verbonden aan de Kundlerklamm, waaronder een verhaal over een draak die de kloof zou hebben uitgesleten.
 • Culturele Evenementen: Af en toe worden er culturele evenementen en wandelingen georganiseerd, waarbij gidsen uitleg geven over de geschiedenis en geologie van de kloof.

Praktische Tips

 • Beste Tijd om te Bezoeken: De zomermaanden zijn ideaal voor een bezoek vanwege het milde weer. In de winter kan de kloof vanwege sneeuwval en ijs minder toegankelijk zijn.
 • Veiligheid: Het wandelpad is goed onderhouden en veilig, maar stevig schoeisel wordt aanbevolen. Het pad kan na regenval glad zijn, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn.

De Kundlerklamm biedt een prachtige en toegankelijke natuurervaring voor bezoekers van alle leeftijden, met een combinatie van natuurlijke schoonheid, interessante geologie en culturele verhalen.

Kundlerklamm @Ine van SchootenKundlerklamm @Ine van SchootenKundlerklamm @Ine van SchootenKundlerklamm @Ine van Schooten

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700 Zomer 2024

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×