Kwart veroorzaker ski-ongeluk slaat op de vlucht

crash

foto is ter illustratie

Kwart veroorzaker ski-ongeluk slaat op de vlucht. Schokkend om te lezen zeker omdat men een strafbaar feit pleegt dat ernstige gevolgen kan hebben.

In de afgelopen 10 jaar raakte elk winterseizoen gemiddeld 700 skiërs in Vorarlberg gewond na een ongeval. De veroorzaker vlucht in bijna een kwart van de gevallen de plek van het ongeval.

Strafbaar

Iedereen die een gewonde achterlaat en doorskied, kan strafrechtelijk worden vervolgd – “voor het in de steek laten van een gewonde”, zegt politiewoordvoerder Horst Spitzhofer. Vooral op de piste is het moeilijk om te achterhalen wie het ongeval heeft veroorzaakt: “Het is niet onmogelijk, maar het is zeker moeilijker dan bij een verkeersongeval op de weg. Daarom is de politie erg afhankelijk van getuigenverklaringen.”

Helicopter

Ter illustratie

Zware straffen

Maar een vluchtmisdrijf op de piste is geen onbeduidend vergrijp. Als een persoon vlucht na betrokken te zijn geweest bij  een ongeval kan hij of zij, afhankelijk van de ernst van het letsel, tot drie jaar gevangenisstraf of een fikse boete krijgen. Omdat het vaak gebeurt dat verwondingen pas enige tijd na het ongeval worden opgemerkt, moet je na een botsing altijd eerst persoonlijke gegevens uitwisselen en elkaar identificeren.

Afgelopen weekend vol ongevallen

Afgelopen weekend waren er meerdere ski-ongevallen zo raakte een Nederlandse vrouw betrokken bij een ongeval in Lech. Ook in Tirol en Salzburgerland waren er ongevallen.

Daarom is het heel belangrijk dat je de piste regels kent en in acht neemt.

Bron: ORF

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...