Laatste keer 30 graden en flinke onweersbuien

Een koufront ligt deze ochtend al deels over west Oostenrijk

Laatste keer 30 graden en flinke onweersbuien
Vandaag schiet het kwik in een deel van Oostenrijk nogmaals richting tropische waarden. De kans is groot dat het de laatste keer 30 graden van 2021 wordt want een lagedrukgebied met koufront maakt vandaag een einde aan het warme zomerweer.

Vanmorgen schijnt eerst de zon nog in een groot deel van Oostenrijk, maar in de westelijke deelstaten is al bewolking aanwezig afkomstig van het koufront. In de loop van de ochtend neemt de bewolking verder toe in Vorarlberg en Westelijk Tirol. Voor het middaguur vallen hier al de eerste regen- en onweersbuien. Vanmiddag trekken deze buien richting het oosten en krijgt ook de rest van Tirol samen met Salzburg en Niederösterreich te maken met zware buien. Tijdens buien is er kans op onweer en hagel. Vooral vanaf de Kitzbuheler Alpen oostwaarts zijn heftige buien mogelijk. Voor de buien uit stijgt het kwik nog naar 25 in het westen tot 30 graden in het oosten. De laatste keer 30 waarschijnlijk van dit jaar. Maar wie weet heeft september nog een verrassing in petto.

Vanavond trekken er achter het koufront aan nieuwe buien Oostenrijk binnen. Het kan soms stevig doorplenzen en waarbij lokaal wateroverlast mogelijk is. Met gemak valt er 30 tot 60 mm op veel plaatsen. Het koelt af naar 10 tot 15 graden.

De komende dagen blijft het lagedrukgebied in de buurt van Oostenrijk rondtollen. Het is met een noordelijke stroming tamelijk koel en zowel maandag als dinsdag vallen er verspreid regenbuien. De temperatuur ligt maximaal tussen de 15 en 20 graden.

Vanaf woensdag volgt een weerherstel, met een hogedrukgebied ten noordwesten van Oostenrijk. Hierdoor is de stroming wel noordoostelijk en voor  eind augustus ook al tamelijk koel. De zon gaat vaker schijnen en het blijft overwegend droog. Het kwik stijgt naar 19 tot 23 graden.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...