Laatste sneeuwbuien, zonnig weekend

Het wordt een zonnig weekend!

Laatste sneeuwbuien, zonnig weekend

Vandaag trekken nog een aantal sneeuwbuien over vooral delen van Tirol, Salzburg en Oberösterreich. Dit weekend wordt het juist flink zonnig en prachtig skiweer.

Vanmorgen is het vrij bewolkt in grote delen van Oostenrijk, alleen in delen van Karinthië en Oost-Tirol schijnt de zon uitbundig. Uit de bewolking valt tussen Innsbruck en Linz geregeld sneeuw, al is natte sneeuw in het Inntal ook goed mogelijk. In dit gebied blijven de hele dag enkele sneeuwbuien vallen. Aan de zuidkant en in Vorarlberg breekt steeds beter de zon door en is het vanmiddag perfect wintersportweer. Het is daarbij relatief koud, op 1500 meter vriest het -5 graden.

Vanavond houden de sneeuwbuien in het eerder genoemde gebied nog even aan, tijdens de nacht wordt het ook hier droog. In gebieden met opklaringen koelt het hard af, mogelijk komt het tot zeer strenge vorst (minima onder -15).

Morgen start de dag op veel plaatsen met zon en lage temperaturen. In een beperkt gebied vanaf ongeveer het Kaisergebergte tot aan Dachstein komen nog wat lage wolkenvelden of mistbanken voor. Deze restbewolking lost snel op en de middag verloopt overal zonnig. Het blijft nog koud met op alle hoogtes temperaturen rond of ruim onder nul. Maar in schaduwrijke dalen kan het zelfs midden op de dag nog matig vriezen.

Zondag blijft de zon uitbundig schijnen, wel trekken enkele dunne velden met sluierbewolking over. De zon lijkt hier vooralsnog weinig moeite mee te hebben. Wel stroomt vanuit het noordwesten iets mildere lucht Oostenrijk binnen. In de dalen blijft het koud, maar iets de berg op is het met 3 tot 6 graden een stuk milder. Zo ontstaan er al dus grote verschillen.

Maandag lijkt het weerbeeld sterk op dat van zondag, veel zon en waarschijnlijk minder sluierbewolking. Kortom perfecte wintersportomstandigheden.

Na dinsdag neemt de depressiedruk vanuit het westen toe. Hierdoor volgt mogelijk later in de week serieuze sneeuwval. Maar voor details is het nog veelte vroeg.

Jeroen Elferink

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Dit vind je ook FANtastisch...

×