Vandaag nog een laatste zonnige dag

Ook gister was het een zonnige dag

Vandaag nog een laatste zonnige dag

Vandaag krijgen we nog een laatste zonnige dag in Oostenrijk. Net als de voorgaande dagen is het rustig hogedrukweer en schijnt de zon flink. Het is een perfecte laatste dag om te genieten van de nog open skipistes want vanaf morgen moet alles helaas sluiten. Met een strakblauwe lucht tot ver in de namiddag wordt het maximaal 7 tot 14 graden in de dalen. Op 3000 meter hoogte vriest het net aan een graadje. Echter is het niet overal een zonnige dag, want zoals gebruikelijk blijft het oostelijke laagland weer achter met mist en lage bewolking.

Vanavond en komende nacht raakt het geleidelijk bewolkt vanuit het noorden. Het blijft overal droog tot de ochtend.


Morgen start de dag bewolkt. Een zwakke storing ligt over Oostenrijk en uit de storing valt soms wat lichte neerslag. Met name morgenmiddag kan het enige tijd licht regenen bij een sneeuwgrens van 1300 meter. Toch vallen er geen grote hoeveelheden en is 1mm of 2cm echt wel de max. Daarbij is het gevoelig frisser met maximaal 1 tot 7 graden, op 1500 meter ligt de temperatuur rond het vriespunt.

Prognose voor dinsdag

Dinsdag trekken restanten van het front door richting Italië en vanuit het noordoosten klaart het steeds vaker op. Met name in het noorden en oosten schijnt de zon soms flink. Maar in de berggebieden heeft de zon het een stuk moeilijker. De noordoostenwind voert koude polaire lucht aan met een vorstgrens die overdag rond de 1300 meter ligt.

Vanaf woensdag volgen een aantal droge dagen. Maar aan het eind van de week neemt de kans op storingen en sneeuw geleidelijk toe.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht