Parade van lagedruk zorgt voor wateroverlast

Parade van lagedruk zorgt voor wateroverlast

Al dagenlang wordt Oostenrijk geteisterd door zware onweersbuien en flink wat regen. De buien veroorzaken veel overlast. En voorlopig wordt het niet veel beter, de parade van lagedrukgebieden over Oostenrijk gaat door.

slechtweer
Vandaag regent het de hele dag flink door aan de noordkant. In totaal kan er tot 30mm regen bijkomen op de al verzadigde grond. Of de rivieren dit weer vol kunnen houden valt maar af te wachten.

PARADE
Gelukkig hebben we morgen in een groot deel van Oostenrijk eventjes een adempauze. Met redelijk wat zon en temperaturen die oplopen richting de 25 graden is het even genieten. Maar een volgend lagedrukgebied dient zich alweer en gaat zaterdag voor de nodige regen zorgen. Opnieuw ligt het zwaartepunt in noord Oostenrijk.

5DAAGSE
En na zaterdag blijft het beroerd. Er gaat veel neerslag vallen. Vooral in de plaatsen aan de Noordkant. Meer Oostwaarts is het wat droger. Zo blijft het nog relatief oké weer in Wenen. De neerslag blijft buiig van karakter, hierdoor kan er lokaal nog méér regen vallen.

oostenrijk1
De kans op overstromingen neemt dus alleen maar verder toe. Ook andere narigheid als modderstromen kunnen optreden. In totaal kan er tot dinsdagmiddag lokaal al 170 mm water vallen. Dat is 2x een maandhoeveelheid in Nederland.

brixen2014 014
Ik vrees voor soortgelijke beelden komende week !

Kijk dus goed uit als je in Oostenrijk zit de komende dagen,

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk

728x90-Bizztravel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht