Land Tirol reageert op corona uitbraken binnen skischolen

Kaprun Kitzsteinhorn vlag

Land Tirol reageert op corona uitbraken binnen skischolen

In Tirol is er onder skileraren in Kirchberg en St Anton zogenaamde clusters ontstaan binnen een aantal skischolen. Tirol heeft een aanbeveling gedaan om alle skileraren te laten vallen onder 2G+ en te laten boosteren. Er zijn op dit moment 21 gevallen in St. Anton en 24 in Kirchberg.

De deelstaat Tirol heeft op deze wijze gereageerd omdat vele skileraren uit het buitenland komen die ook nog niet allemaal een booster hebben gekregen.

Met de Tiroler Vereniging van Skileraren is afgesproken dat alle skileraren zo snel mogelijk de derde vaccinatie moeten krijgen.

Wekelijkse testen

Daarnaast werd de dringende aanbeveling gedaan om 2G+ in te voeren voor alle skileraren. Naast de vaccinatie betekent dit dat vanaf nu alle skileraren regelmatig meerdere keren per week getest moeten worden.

Voor werknemers die in Tirol werken is er nu al de mogelijkheid om gevaccineerd te worden en ook nog een derde vaccinatie te krijgen. Van de kant van de skilerarenvereniging moeten vaccinatiemogelijkheden opnieuw expliciet aan de skischolen worden gecommuniceerd.

Pitztaler Gletsjer Wildspitze

Bron: Tiroler Tageszeitung

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Ski Outlet Logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...