Langdurige zomerperiode aanzet

Brixental Zwembad Badesee Langdurige zomerperiode aanzet

Alle vakantiegangers die op dit moment in Oostenrijk zitten hebben geluk. Een langdurige zomerperiode met warm en zonnig weer is momenteel aanzet. Vooralsnog is er ook nog geen zicht op een eventueel einde, sterker nog vanaf het weekend wordt het zelfs zinderend heet.

Vandaag domineert een groot en krachtig hogedrukgebied boven het Europese continent. De kern van dit hoog ligt min of meer nabij Oostenrijk. Hierdoor schijnt de zon overal uitbundig, slechts af en toe trekken er hogere sluierwolken over waar de zon goed doorheen blijft schijnen. Daarbij staat weinig wind en stijgt de temperatuur rap, op uitgebreide schaal wordt het tropisch warm met middagtemperaturen tussen de 29 en 33 graden.

Morgen verandert er maar weinig aan dit mooie weerbeeld. Het is vergelijkbaar warm als de vandaag en opnieuw schijnt de zon uitbundig. Wel trekken er later op de middag dikkere sluierwolken over waar de zon iets meer moeite mee krijgt. Ook is de lucht wat vochtiger waardoor het wat drukkend warmer wordt. Uiteindelijk raakt het morgenavond bewolkt en in de nacht is een lokale onweersbui niet uitgesloten.


Vrijdag is de lucht overal vochtiger en onstabieler. Dit komt doordat een bel met vochtigere lucht vanuit het noorden passeert. Hierdoor komen de middagtemperaturen ook een fractie minder hoog uit. Toch is het nog altijd warm genoeg waardoor de warme zomerperiode gevoelsmatig absoluut niet wordt onderbroken. Maar er zijn wel regen- en onweersbuien mogelijk.

Tijdens het weekend volgt een nieuwe kern van het hogedrukgebied. Wat dan weer zorgt voor een rustigere en stabielere atmosfeer dan op vrijdag. Op beide weekenddagen schijnt de zon uitbundig en is het tropisch warm. Kortom opnieuw volgt prachtig zwembadweer.


Na het weekend volgt een bel met zeer hete lucht vanuit de Sahara. Mogelijk gaan we nieuwe temperatuurrecords in centraal Europa zien! Vooral de dinsdag belooft zéér heet te verlopen met maxima die op veel plaatsen richting de 40 graden gaan…

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Mesnerwirt Westendorf

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...