Langzaam aan wordt het beter weer in Oostenrijk

Het onstuimige weer levert wel prachtige plaatjes op

Langzaam aan wordt het beter weer in Oostenrijk

Langzaam aan laten we een zeer turbulente weerperiode achter ons. De afgelopen 48 uur heeft het flink gesneeuwd en gestormd. Daardoor vielen vele skiliften uit en steeg het lawinegevaar flink! De sneeuw viel daarbij eerst nog tot in de laagste dalen, maar gisteren steeg deze grens uiteindelijk naar 900 of 1000 meter.

Vandaag begint de dag nog bewolkt en vanaf het Tiroler Unterland tot in het Salzkammergut valt nog altijd regen en sneeuw. De orkaanwind is al wel gaan liggen dus skiliften kunnen weer open. Maar in deze regio´s blijft het de hele dag nog bewolkt met neerslag. Daarbij stijgt de sneeuwgrens naar 1500 meter. Elders is het droog en breekt steeds vaker de zon door. De westenwind voert zachte lucht aan en in de dalen dooit het 5 tot 10 graden. Komende avond en nacht is het droog met opklaringen. Dan stijgt de vorstgrens naar 2300 meter.

Morgen, vrijdag, start de dag zonnig in het westen. Hier is oprecht kaiserwetter met weinig wind en blauwe luchten. Maar langzaam volgt ook nieuwe bewolking en de middag verloopt iets minder stralend. Elders zijn nog wolkenvelden aanwezig en deze blijven de hele dag standhouden. In het flachland kan nog een bui vallen en op 1500 meter is het een paar graden boven nul.

Morgenavond en nacht trekt een zwak koufront over. De sneeuwgrens daalt langzaam naar 900 tot 400 meter en op veel plaatsen kan een beetje sneeuw vallen. Toch zijn het geen schokkende hoeveelheden, 5 centimeter is al veel.


Het weekend brengt eerst nog fraai weer, maar langzaam volgen ook storingen vanuit het noordwesten. Zaterdag is er redelijk veel ruimte voor de zon maar zondag neemt de bewolking toe. Tegen de avond volgt regen en sneeuw vanaf 1400 meter. Zaterdag is het nog vrij koud met -5 graden op 1500 meter, zondag is het een stuk milder.

Na het weekend volgt eerst nog een wisselvallige maandag, vanaf dinsdag breekt waarschijnlijk een periode aan met zonniger weer.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

Corona Reiscertificaat

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht