Langzaam wordt het kouder

Vandaag is het vrij onbestendig maar mild weer in Oostenrijk. De dag start in het zuidoosten mistig of nevelig. Richting het westen domineert juist de bewolking. Vanuit Zwitserland en Italië volgt ook wat regen waarbij de sneeuwgrens pendelt tussen de 1400 en 1900 meter. De regen smeert voornamelijk uit over westelijk Oostenrijk. Het oosten en noordoosten houden het droog. De temperatuur stijgt daarbij naar 8 tot 12 graden in de dalen. Bij dit alles niet al teveel wind.

Komende avond en nacht verlopen droog maar wel met veel bewolking. Hierdoor komt het vrijwel nergens tot serieuze nachtvorst.

Morgenochtend opnieuw veel bewolking en vooral in Tirol en Salzburg wat regen. De sneeuwgrens ligt daarbij rond de 1500 meter. Rond het middaguur overal tijdelijk droog of droger. Tijdens de namiddag neemt de bewolking opnieuw toe en volgt vanuit Duitsland een actiever neerslaggebied. Dit gebied trekt in de nacht naar vrijdag over. Sneeuwgrens zakt naar 1300 meter.


Vrijdag weinig verbetering. De ochtend verloopt nog droog maar bewolkt, in de middag volgt vanuit Duitsland een koufront. Daarop gaat het even flink regenen en sneeuwen en koelt het flink af. Vrijdagavond ligt de sneeuwgrens namelijk rond de 700 meter.


Zaterdag is het koud winterweer bij een vorstgrens die overdag rond de 800 meter ligt. Sneeuw valt er niet meer maar de sneeuwkanonnen kunnen wel aan. Zondag volgt een korte opleving van de temperatuur. Zacht wordt het niet. In sommige inneralpine dalen blijft het overdag gewoon vriezen.


Interessanter wordt de maandag. Een sterk hoog bouwt zich op nabij de Britse eilanden. Tegelijkertijd duikt een laag richting Italië. Het bijbehorende neerslaggebied kan over Oostenrijk komen te liggen. Hierdoor kan het maandag wel eens eindelijk serieuzer gaan sneeuwen aan de noordkant. Opnieuw geen dump maar zoals eerder gezegd, elke centimeter telt.

Na de maandag ligt het allemaal nog een beetje open. Spannend hoe zich dit gaat ontwikkelen.

Jeroen Elferink

Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

ChaletsPlus Banner Groot

Black Friday Bluetribe

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×