Later deze week flink warm


Later deze week flink warm

Het weerbeeld blijft deze week wisselvallig, met wat tegenvallende momenten maar ook hele mooie momenten. Zo is het donderdag prachtig lenteweer!

Vandaag zorgt een lagedrukgebied voor relatief slecht weer, de bewolking overheerst en van tijd tot tijd valt neerslag. Vanaf 1200 tot 1400 meter valt de neerslag in de vorm van sneeuw, in de bergen is het dus een beetje winterweer. Overigens zullen de sneeuwhoeveelheden meevallen, op veel plaatsen valt niet meer dan ~3 tot ~6 centimeter sneeuw. Alleen in de oostelijke delen van het land kan meer vallen. In de dalen is het regen en tijdens droge momenten kan het kwik oplopen naar 7 tot 13 graden.

Ook morgen is het weerbeeld nog niet optimaal. Restanten van een storing, gevolgd door een warmtefront, zorgen opnieuw voor veel bewolking. Toch zal vaker de zon doorbreken dan vandaag en hebben de droge momenten duidelijk de overhand. Door het binnenstromen van de zachte lucht begint de sneeuwvalgrens te stijgen van 1400 naar 2200 meter. In de dalen is het veelal 10 tot 14 graden.

Donderdag is het warmtefront doorgetrokken en ligt Oostenrijk in van origine subtropische lucht. Geregeld schijnt de zon flink en het kwik stijgt hard, in de dalen wordt het 15 tot 20 graden. Kortom volop lenteweer!

Ook vrijdag schijnt eerst de zon nog waardoor het kwik opnieuw stijgt naar 15 tot 20 graden. Gedurende de dag komen wel wolkenvelden opzetten en de dag eindigt tamelijk bewolkt. De lucht wordt onstabiel van opbouw en de kans op een bui neemt toe. Mogelijk zelfs met een klap onweer!

Zaterdag is het wisselvallig, enkele buien soms met onweer trekken over Oostenrijk. Tussendoor schijnt de zon en de sneeuwvalgrens ligt rond 2100 meter. Ook zondag is een bui niet uitgesloten.

Jeroen Elferink

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×